Kürt sorunu bitti de, PKK/PYD sorunu hala sürüyor Kemal Bey!

''Kürt meselesi'' bu gün artık PKK/PYD ile mücadele sorununa dönüştü. Hele de ''ezeli ve ebedi dostumuz'' ABD'nin bu iki isimli ama tek merkezden yönetilen terör örgütüne akıllara zarar boyutta destek verdiğini anlayınca ve de Akdenize uzanan bölgede PKK devleti...

"Kürt meselesi" bu gün artık PKK/PYD ile mücadele sorununa dönüştü. Hele de "ezeli ve ebedi dostumuz" ABD'nin bu iki isimli ama tek merkezden yönetilen terör örgütüne akıllara zarar boyutta destek verdiğini anlayınca ve de Akdenize uzanan bir bölgede PKK devleti kurma girişimlerini görünce, nasıl bir tezgahla karşı karşıya olduğumuzu bir kez daha anladık. Ama Kemal Bey gibi gerçeklerle bir türlü yüzleşemeyen ya da anlamaza yatanlar olduğu sürece PKK sorunu Kürt sorunu adı altında devam eder de eder.

Bu gün Türkiye bölgenin en güçlü ülkesidir. Sadece bölgenin değil, İngiltere'yle birlikte Avrupa'nın da. Hele de Karadeniz'e ek, doğal gaz ve petrol bulabilirse Doğu Akdeniz'de o zaman kimse yanına bile yaklaşamaz. Bu da AB'yi, korkutmakta, ABD'yiyse ciddi anlamda kaygılandırmaktadır. Başarılı olmak için siyasi iradenin dik durması, Türkiye'nin çıkarlarını bireysel ya da parti çıkarlarının üstünde görmesi gerekir değil mi Kemal Bey?

Şimdi, daha BB'ken, CB Erdoğan 12 Ağustos 2005 tarihinde Diyarbakır'da "Demokratik Açılım ve Milli Birlik Projesi" adı altında bir süreç başlatır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.239 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar