Kupaya doğru

Galatasaray, ilk golü yeme alışkanlığını bu maçta da kaybetmedi. Kendi stadı ve seyircisinin önünde neredeyse maça 1-0 yenik başladı. Ben yıllardır Galatasaray’ın bu kadar uyumsuz, bu kadar beceriksiz...

Galatasaray, ilk golü yeme alışkanlığını bu maçta da kaybetmedi. Kendi stadı ve seyircisinin önünde neredeyse maça 1-0 yenik başladı. Ben yıllardır Galatasaray’ın bu kadar uyumsuz, bu kadar beceriksiz bir savunma yapısının olduğunu görmemiştim. Yıllardır Galatasaray’ın sağ ve sol beki olmadığı konuşulur, ama nedense her mevkiye transfer yapılır, bir-iki bölge öyle idare edilir. Sabri devrişilir, sağ beke koyulur. Ayda-yılda bir oynar, alkışlanır, yere-göğe sığdırılamaz... Ama Sabri bildiğimiz gibi.

Sol bek ise Galatasaray’da bir deneme tahtasına dönüştü. Kimi zaman Hakan Balta orda oynadı, kimi zaman Olcan, kimi zaman Telles... Ama her defasında Galatasaray’ın sol kanat savunması birbiri ardına yanlışlar yaptı. Önceki yıl Fransa’da yılın savunma oyuncusu ödülünü kazanan Chedjou, gol atma konusunda hünerli ancak savunmada zaman zaman başarılı. Tüm maçlarda öyle hatalar yapıyor ki, dönüp Galatasaray kalesine gol olarak geliyor. Zaten Sivas karşısında da hem Chedjou, hem de Sabri’nin hatalarından gol geldi.

Sarı-Kırmızılılar’ın transferdeki önceliği savunma olmalı. Dün akşam Sabri, hem de sol ayağıyla çok güzel bir gol attı. Yavaş yavaş ondan umudunu kesen seyirciye ‘Acaba mı?’ dedirtti. Bunun acabası yok!.. Sabri Galatasaray’da olsa olsa yedek olur. Savunmanın sağında hiç oynayamaz. Amrabat satıldı, Bruma kadroda. Amrabat mı, Bruma mı? Tartışmaya gerek yok. Zamanında bu iki futbolcu bir avuç dolusu para ödenerek niye alındığını sorgulamak gerek. Hala Eboue sorusuna bir cevap almış değiliz. Eboue de, Dzemaili gibi oturduğu yerden para kazanan bir topçu. Yeni yönetimin bu sorunları çözmesi şart.

Galatasaray’ın, savunma zaaflarına rağmen şampiyonluğu kovalaması ve büyük bir aksilik olmazsa Türkiye Kupası’nda final oynayacak duruma gelmesi ligin ne kadar zayıf olduğunun göstergesidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.239 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar