İstenen kadroyu kurmak zorundalar

Galatasaray, kadrosu ve yedek kulübesi Fenerbahçe ile Beşiktaş’a yaklaşamadığından ilk yarıda başarısız oldu. Öncelikle Galatasaray’da Melo takımın ruhuydu, ateşleyicisiydi. Defansla ofans arasındaki...

Galatasaray, kadrosu ve yedek kulübesi Fenerbahçe ile Beşiktaş’a yaklaşamadığından ilk yarıda başarısız oldu. Öncelikle Galatasaray’da Melo takımın ruhuydu, ateşleyicisiydi. Defansla ofans arasındaki bağlantıyı çok iyi sağlayan yerinde müdahaleleri ile rakip atakları kesip Galatasaray ataklarını başlatan bir Melo bulmak, bir çuval pirincin içinde en irisini aramak kadar zor. Ancak bu oyuncunun son anda İnter’e gitmesi ve yerinin doldurulamaması Cim-Bom için büyük handikap oldu. Orada denenen ne Bilal, ne Chedjou, ne Emre Çolak ne de Rodriguez başarılı olamadılar. Grosskreutzs da kalsaydı bence onun yerini dolduramazdı.

Orta alan çökünce Galatasaray, hem rakip kaleye gitmek, hem bol ve organize pozisyon üretmekte zorlandı, hem de  takım savunmasında ise zayıf kaldı. Melo çabuktu, Semih Kaya’nın, Chedjou’nun, Hakan Balta’nın ağır kaldığı yerlerde müdahaleleri ile savunmayı rahatlatıyordu. Bir Felipe Melo bu kadar fark yaratır mı diye sorarsanız “Evet” derim. Onun yerine alındığı söylenen ama henüz resmi sözleşme yapılmayan Ryan Donk ne kadar başarılı olur şimdiden kestirmek çok güç.

Galatasaray yönetimi, taraftarının istediği mücadeleci, seyir zevki yüksek takımı ve kadroyu kurmak zorundadır. Ama görünen o ki, transferin açılmasına sadece bir gün kalmasına rağmen Donk dışında atılmış somut bir adım yok gibi. Sadece etrafta uçuşan bir sürü isim var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar