Hedef ülke Türkiye (II) İsrail’in Nevruz keyfi!

Bugün Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü olan Sedat Ergin, İsrail yanlısı Washington Enstitüsü’nün Kürt Devleti kurma hedefiyle ilgili, aynı gazetenin Washington muhabiri olduğu yıllarda...

Bugün Hürriyet Gazetesi’nin Genel Yayın Müdürü olan Sedat Ergin, İsrail yanlısı Washington Enstitüsü’nün Kürt Devleti kurma hedefiyle ilgili, aynı gazetenin Washington muhabiri olduğu yıllarda şunları yazmıştı: 

“Demokrat aday Clinton’ın seçim zaferinden memnun olanların başında Yahudi lobisi yer almakta. Yahudi lobisinin en güçlü kuruluşu AIPAC (American Israeli Public Affairs Committee) Başkanı David Steiner ‘Clinton’ın karargahında birçok adamımız var, yeni yönetimde de bu adamlar kilit noktalara yerleştirilecek’ demiş bu sözleri basına sızdırılınca da istifa etmek zorunda kalmıştı. İsrail’in Washington’daki önemli adamlarından diğeri, Martin Indyk, ABD’nin Irak toprak bütünlüğünü savunan geleneksel çizgisini açıkça eleştirerek bu politikanın artık sorgulanması gerektiğini Kürt sorununun açıkça tartışıldığı bir toplantıda dile getirmişti.”

Indyk, Tel Aviv’in düşüncelerini dile getirirken, Sedat Ergin de bir başka yazısıyla bizi Washington’daki Barzani yanlısı Kürtler’in Nevruz kutlamasına götürsün. Gece  boyunca halay çekenlerin arasında AIPAC’ın eski müdürü, ABD’deki İsrail lobisinin önde gelen isimlerinden Moris Amitay, gerek attığı kahkahalar gerekse de elinden düşürmediği “Kürdistan” bayrağıyla dikkat çekiyordu.

Nasıl iştir bunlar? Indyk, Irak’ın bölünmesinin yararlarından söz ediyor, başkanlığını yaptığı Washington Yakın Doğu Politikaları Enstitüsü el altından, Türkiye’nin Güneydoğusunu da kapsayan, Kürdistan haritaları dağıtıyor!  

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar