Fransız istihbaratı ve PKK

Star Gazetesi Yazarı Aziz Üstel’in bugünkü (25.04.2022)''Fransız istihbaratı ve PKK’’ başlıklı yazısı.

Fransa'da 2007 yılında Uluslararası Terörle Mücadele Yargıcı Jean Louis Brougerie'nin talimatıyla başlatılan ve başta Paris olmak üzere Fransa'nın çeşitli bölgelerinde yapılan operasyonlar sonucu 14 PKK üst düzey yönetici yakalandı. Aralarında PKK'nın Avrupa'daki üst düzey yöneticilerinden Ali Rıza Altun ve örgütünün Avrupa kasası olarak bilinen Nedim Seven de vardı.

Bu 14 PKK militanı yakalandıktan çok kısa bir süre sonra serbest bırakıldı. Bunun üzerinde Fransız basınında İstihbarat-PKK ilişkisi tartışması başladı.

Söz konusu tartışmalara ve iddialara göre, Fransa'yı arka bahçeleri gibi kullanan PKK'yı hem çok yakından izliyor, gerektiğinde de onları muhbir olarak kullanıyordu.

Bu bilgiler yakalandıktan sonra serbest bırakılan teröristlerle ilgili çıkan haber ve tartışmalarda açıkça yer alıyordu.

Terörle Mücadele Polisi (SDAT) raporlarına göre, PKK Avrupa'da yılda 4 milyon euro haraç topluyordu; bu paranın 340 bin euroluk bölümü uyuşturucu satışından elde ediliyordu.

Dosyalar, görgü tanıklarının yüzlerce sayfa tutan ifadelerine rağmen PKK teröristleri bir kapıdan girip diğer kapıdan özgür olarak çıkıyor...

ASALA terör örgütünün avukatı da olan Deveciyan, Fransız yetkililerin PKK'yı bir terör örgütü olarak değil Kürt Delegasyonu olarak tanımladıklarını söylüyor.

PKK'ya karşı Fransız yetkililerinin harekete geçmesi için onların da ASALA'nın Orly saldırısı gibi bir eyleme kalkışması gerekiyor, anlaşılan. Yoksa Türkiye'ye ve Türklere yönelik eylemleri Fransa'yı hiç mi hiç ilgilendirmiyor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.239 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar