Burak yattı, Hakan attı

Futbolda bir takım şampiyonluğa oynuyorsa, yalnızca teknik, taktik vs. gibi unsurlar değil, şans da yanında olmalı. Tabi her takım kendi şansını kendi yaratır. Galatasaray dün akşam Gaziantepspor karşısında...

Futbolda bir takım şampiyonluğa oynuyorsa, yalnızca teknik, taktik vs. gibi unsurlar değil, şans da yanında olmalı. Tabi her takım kendi şansını kendi yaratır.

Galatasaray dün akşam Gaziantepspor karşısında öylesine gol pozisyonları buldu ki, farklı galibiyete çok erken ulaşabilirdi. Özellikle Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı tribünleri ayağa kaldıracak pozisyonlara girdi. Ama maalesef bunların hiçbirinde çerçeveyi tutturamadı. Hemeh hepsinde vuruş tercihleri yanlıştı. Ve Galatasaray, ayağına kadar gelen şanslarıı uzun süre kullanamamış oldu.

Tabi burada bir de takım şansından söz etmek lazım. Fenerbahçe'nin önceki gün Eskişehir'de yarım pozisyonla kazandığı 1 puan gibi... Galatasaray'ın dün bu şansı da yoktu.

Sarı-kırmızılı tribünler, tam karaları bağlamışken, bir duran topta Hakan Balta, belki de şampiyonluğu getirecek golü Gaziantepspor ağlarına gönderdi.

Şu bir gerçek ki, Galatasaray Sneijder'siz olmuyor. Hollandalı oyuncu, takımın hücumda kilitlendiği anlarda ya paslarıyla ya da şutlarıyla bir şekilde sahneye çıkarak, noktayı koyan isim oluyor. Sneijder'ın yokluğunda onun pozisyonunda görev yapan Emre Çolak belki çok kötü değildi ama, bitirici vuruş eksikliği nedeniyle Galatasaray için kilidi açacak hamleleri yapamadı.

Hamza'nın maça Olcan ile başlama gerekçesini de anlamadım. Olcan bu sezon, kariyerinin belki de en kötü dönemini geçiriyor. Sadece futbolu yorumlayanlar değil, tribündeki seyirciler de iyi biliyor ki, sol ilerinin şu andaki en formda adamı Yasin Öztekin. Eğer bu oyuncun sakat değilse, oynatacaksın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.789 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.236 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 665 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar