Artık FFP’yi bırak somut adımlar at!

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ertelendi... Ertelemenin kime yaradığı her kesimde tartışılıyor. Bunun kime yaradığını oynanacak ilk lig maçları gösterecek. Galatasaray’ın durumu mali ve sportif...

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi ertelendi... Ertelemenin kime yaradığı her kesimde tartışılıyor. Bunun kime yaradığını oynanacak ilk lig maçları gösterecek. Galatasaray’ın durumu mali ve sportif açıdan hem taraftar hem de camia tarafından beğenilmiyor. Evet doğrudur. Çünkü Galatasaray, herkesi başarıya ve şampiyonluklara alıştırdı. Bir sezondaki tökezlemesi taraftarını ve camiasını üzüyor, hem de çoook çook... Ama ezeli rakiplere bir bakın, kaç sezondur ortada yoklar onu da bir irdeleyin derim. Bende Galatasaray’ı beğenmiyorum. Çünkü bana ilerisi için ümit vermiyor. Kadroda bulunan futbolcuların büyük bir bölümü ki, bana göre yarıdan fazlası Galatasaray’ın topçusu değil. Ayrıca da üzerilerine geçirdikleri Galatasaray formasının kıymetini, nimetlerini de hiç bilmiyorlar.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek sürekli, UEFA’nın Finansal Fair Play (FFP) kurallarından söz ediyor. Bana dinlemekten artık gına geldi. Yapılacak somut işleri bir anlatsa da biz de bilgilensek. Galatasaray’ın futbol kadrosu anormal şekilde şişik. Bu kadronun düşürülmesi gerekiyor. Ancak eldeki kadro öyle ahım şahım değil ki, sadece 42’den 28’e inesin. Daha fazlasını satmak zorundasın ki, alacaklarınla gelecek sezonun yarışmacı takımı ortaya çıksın. Yoksa Galatasaray’ı sportif anlamda daha da kötü günler bekler.

Galatasaray’ın başına getirilen alt yapı hocası Riekerink hakkında fazla bilgi sahibi değiliz. A takımlarda yaptığı çalışmaların iyi görüntüler vermediğini biliyoruz. Riekerink’i ilk olarak Eskişehirspor deplasmanında göreceğiz. Hollandalı teknik adam 4-3-3’ü benimsiyormuş. Bana göre bu Galatasaray’ın şimdiki mevcut kadro yapısı açısından riskli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.789 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.236 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 665 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar