“Adam onlarca Amerikalı politikacıyı satın almış!”

Robert Amsterdan Fetullah Gülen’in iadesi için Türkiye’nin tuttuğu Amerikalı avukat. Uzun süre, var olan dosyaları inceledikten sonra basına bir açıklama yapmış: “Bu adam son  derece tehlikeli Amerika...

Robert Amsterdan Fetullah Gülen’in iadesi için Türkiye’nin tuttuğu Amerikalı avukat. Uzun süre, var olan dosyaları inceledikten sonra basına bir açıklama yapmış:

“Bu adam son  derece tehlikeli Amerika için. Her şeyi bir yana bırakın benim bunca yıllık meslek hayatımda gördüğüm en büyük kara para aklayan adam!”

Hangi parayı aklıyor? Dünyanın bir çok ülkesinde açtığı özel okul ve hastanelerden gelen  paraları, yasa dışı yollarla ABD’ye sokuyor sonra da bu parayı Türkiye’yi ele geçirmek adına kullanıyor ABD seçimlerinde hem Cumhuriyetçi hem de Demokrat adaylara su gibi para harcadığını bilmeyen yok. Öyle New York, California gibi büyük eyaletlerde değil küçük eyaletlerde hem temsilciler meclisi hem de senato adaylarını birer ikişer devşirmeyi becermiş. Bu eyaletlerde yayınlanan gazete ve dergilerde sık sık söyleşileri yayınlanıyor. TIME dergisi bile onu dünyanın önde gelen 100 kişisi arasına sokuşturuvermiş 2007 yılında! Gazete ve dergilerde yayınlanan söyleşilerinde , “İslam dininde reform yapan din adamı” kılıfı giydiriliyor sırtına. Ve hep aynı numara “ben yoksul bir adamım. Sırtımda bir ceket, ayağımda da bir pantolonum var. Dünya malında, parada, mevkide gözüm  yok. Tek amacım İslam dininin çağdaş dünyaya ayak uydurmasını sağlamak!”

Bu sözleri, Las Vegas kumarhanelerini ele geçiren, Mafyanın beyni olarak bilinen  Meyer Lensky’nin ABD Senato Soruşturma Komisyonu önünde yaptığı konuşmayı hatırlatıyor bana:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar