Abdullah Öcalan Dosyası -III Pilot Necati ve Abdullah Öcalan

Devlet eski Bakanı ve Emekli Yargıç, 12 Mart’ın ele avuca sığmaz savcısı Baki Tuğ’a göre THKP-C’nin reisi Mahir Çayan’la Abdullah Öcalan’ı finanse eden kişi CIA/MİT elemanı olduğu...

Devlet eski Bakanı ve Emekli Yargıç, 12 Mart’ın ele avuca sığmaz savcısı Baki Tuğ’a göre THKP-C’nin reisi Mahir Çayan’la Abdullah Öcalan’ı finanse eden kişi CIA/MİT elemanı olduğu kuşku götürmez Pilot Necati Kaya’dır: “Mahir Çayan’a bol para verip silahlı eylemlere yönlendiren kişi Pilot Necati Kaya’dır. Sonra da Öcalan’a para verdi; örgüt kurdurdu, finansman sağladı, destekledi. Uzun süre et tırnak gibiydiler.”

Öğrencilik yıllarında Pilot Necati genellikle Kesire Yıldırım’la dolaşıyor, örgüt toplantılarına birlikte geliyorlardı. Hatta Kesire Pilot Necati’yi “Akrabamız.. Aile dostumuz” olarak tanıtıyordu. Öcalan, İmralı’da Pilot Necati’den uzun uzun söz edecekti: “Pilot, Özel Harp Dairesi’ne bağlı bir kontrgerilla. Beni istediği zaman yiyebileceği bir kuş olarak görüyor. Çok paralı. ‘Şu eylemi de yapalım, gereken parayı bulur getiririm...’ diyor. Habire soygun planları getiriyordu. Kemal Pir eylemden yanaydı ben karşıydım. Pilot’la 1977 yılının sonuna kadar hiç ayrılmadık. Kesin devletin adamı... Mumcu da diyordu MİT’in adamı diye. MİT’in adamı olmamız Pilot’la ilişkimiz; o kadar yani... Biz en büyük toplantımızı Ocak 1978’de Pilot’un evinde yaptık. Sayesinde yiyip içip bol para harcıyorduk... Artık MİT mi bizi biz mi MİT’i kullanmıştık, kararını siz verin!”

Öcalan İmralı’da bunları söylüyordu ama bu Pilot Necati’yi neden Güneydoğu’ya götürdüğünü, örgütün önderlerini neden tanıştırdığını, neden toplantılara katılmasını sağladığını anlamak mümkün değil. Pilot Necati 9 Kasım 1982’de Antalya’da uçağının düşmesi sonucu öldü. Kabri Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda. 

Pilotla Apo’nun ilişkisini kim sorgularsa sorgulasın o saat Öcalan’ın hedefine oturuyordu. Pilotla ilgili en küçük bir imada bulunmak bile yasaktı, ya dövülüyor ya da öldürülüyordu. Öcalan’ı koruyup kollayan Pilot, sıra militanlara geldiğinde hayli acımasızdı. Açtığı tezgahlarla nice militanın hapse girmesine neden oluyordu. Öcalan’ın Tuzluçayır toplantısını düzenlediği evin sahibi Sivas-Gürünlü İbrahim Şahin, Pilot’un hapse attırdıklarından biriydi. Şahin hapiste Kemal Pir’le karşılaştı ve Pilot Necati’ye sövüp saydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.790 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.242 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 668 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 287 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar