ABD ‘şirketokrasi’yle yönetilir demokrasiyle değil!

Dünya Bankası, Birleşik Devletler Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve değişik“yardım” kuruluşları, büyük şirketlerin kasalarına ve dünyanın doğalkaynaklarını elinde tutan...

Dünya Bankası, Birleşik Devletler Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID) ve değişik“yardım” kuruluşları, büyük şirketlerin kasalarına ve dünyanın doğalkaynaklarını elinde tutan varlıklı ailelerin ceplerine milyarlarca dolar aktarır. Nasıl yaparlar bunu? Sahte mali/yatırım raporları, hileli seçimler, rüşvet, zorbalık, faili meçhul cinayetler, düzmece seks kasetleri kullanarak. Gerçi rüşvet, şantaj, iftira ve cinayet tarih boyu vardır, ancak günümüzün küreselleşme sürecinde yeni ve akıllara ziyan boyutlara ulaşmıştır.

Peki boyun eğmeyen, başına buyruk hareket eden, ülkesinin çıkarlarını koruyan ve kollayan önderlere ne olur? İşte o zaman CIA devreye girer. CIA’nin Ekonomik Tetikçileri kolları sıvar ve bu ülkeleri öylesine bir borç sarmalına sokarlar ki o boyun eğmeyen önderler diz çökmek zorunda kalır. “Bunu sağladıktan sonra onları politik, ekonomik ya da askeri ihtiyaçlarımız için ne zaman istersek kullanabiliriz”. (Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları—John Perkins)

Amerika’nın en “saygın” ticari kuruluşları, Asya’daki sağlıksız ve izbe imalathanelerde insanları köle gibi, karın tokluğuna çalıştırmakta. Petrol şirketleritam bir umursamazlık içinde yağmur ormanlarındaki ırmaklara zehir akıtıyor, insan, hayvan ve bitkileri öldürüyor. Bu arada tarihin derinliklerinden gelen nicekültürü de yok ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yıl 1876--Türk Tarihi'nin sıkıştırılmış bunalım dosyası! 21 Mayıs 2022 | 669 Okunma Kafası kesilen Türk mühendisler! 14 Mayıs 2022 | 1.789 Okunma İmamoğlu Ekrem Bey Karadeniz gezisinde! 09 Mayıs 2022 | 1.236 Okunma "Bazı arkadaşlar cumhuriyet ilanına darbe der!" 07 Mayıs 2022 | 665 Okunma Her yer karanlık... Pür nur o amcam! 02 Mayıs 2022 | 285 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar