Yüzde 50 artı 1 doğru olmadı, bugün sıkıntı yarattı, yarın da yaratır

Cemil Çiçek, Beştepe’de ne anlattığını açıkladı: Yüzde 50+1’in hem bugün, hem de gelecekte sıkıntıya sebebiyet vereceğini, Türkiye’yi kaosa sürükleyeceğini söyledim...

Cemil Çiçek, Beştepe’de ne anlattığını açıkladı: Yüzde 50+1’in hem bugün, hem de gelecekte sıkıntıya sebebiyet vereceğini, Türkiye’yi kaosa sürükleyeceğini söyledim, yine söylüyorum.

Yaklaşık 15 gün önce, Beştepe’de yapılan bir toplantıdan haberim oldu. Toplantıda yeni anayasa çalışmalarının masaya yatırıldığını ancak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin de gündeme geldiğini öğrendim. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Cemil Çiçek’in sistemle ilgili eleştirileri olduğu yönünde kulis bilgisine ulaştım.

Saadet Partisi (SP) lideri Temel Karamollaoğlu’nun yeni anayasa, sistemde revizyon ve Cumhur İttifakı’nın genişlemesi gibi birçok tartışmanın yürütüldüğü dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ise gündeme bomba gibi düştü. Neden mi? Çünkü… Karamollaoğlu, Erdoğan’ın sistemi “istikrar” vurgusuyla savunduğunu, sadece Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oy şartıyla ilgili, “50+1’in mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş” şikayetinde bulunduğunu anlattı. İşte tam da bu açıklama üzerine Cemil Çiçek’i aradım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 193 Okunma Özgür Özel nasıl ikna oldu? 21 Şubat 2024 | 3.521 Okunma Seçil Erzan’ın iddia ettiği “ses kaydı” 01 Aralık 2023 | 569 Okunma İşte o kayıp 11 milyon doların belgesi 30 Kasım 2023 | 1.295 Okunma Emre Belözoğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu: Erzan’ın açıklayamadığı kayıp 11 milyon dolar var 29 Kasım 2023 | 945 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar