Teğmenler davasında mahkemeden “garip” karar

“Olay, 10 Kasım tarihindeki anma töreninde arkadaşları tarafından ikaz edilmesine rağmen Teğmen A.A.’nın Atatürk fotoğrafını yakasına takmaması ve ancak bölük komutanının emri üzerine istemeyerek fotoğrafı takmasıyla başladı.

Törenden sonra A.A.’nın kaldığı oda önünde A.A., oda arkadaşları olan F.A. ve M.F.A ile bazı teğmenler arasında sözlü olarak tartışma yaşanmıştır. Öncelikle şunu ifade etmek gerekir ki bu teğmenlerin Harp Okulu’ndan itibaren cemaat ve tarikat evlerine gittikleri, whatsapp grupları kurarak örgütsel tutum gösterdikleri, kendilerinden küçük Harbiyeli öğrencilerle ‘abilik’ adı altında iletişim kurdukları, sosyal medya hesaplarında ‘şeriat yanlısı’ paylaşımlarda bulunduklarına dair devre arkadaşları tarafından Harp Okulu idaresine defalarca bilgi verildiği öğrenilmiştir. Ancak Harp Okulu yetkililerince herhangi bir işlem yapılmadığından bu şahıslar devre arkadaşları tarafından ‘idarece korunan tarikatçılar’ olarak görülmüş ve bilinmişlerdir.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı (emekli Tümamiral) Yankı Bağcıoğlu, Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan olayı böyle özetledi.

Sonrasında...

A.A. darp edildiğini iddia ederek arkadaşlarından şikayetçi olmuş, olayı Okul Komutanlığına, olis ve Savcılığa intikal ettirmiştir. Bu süreçte, kendisini haklı gösterecek tedbiri almak üzere hastaneye gitmiş ve ancak kendisine “darp yoktur” şeklinde rapor verildi. İdari süreçte Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yürütülen idari soruşturma sonucunda A.A., F.A, M.F.A “Atatürk ilkelerine bağlılık, Cumhuriyete ve Anayasa’ya sadakat konusundaki olumsuz söz ve davranışları” nedeniyle, bu kişilerle tartışan teğmenler B.Y., Ö.S., R.A, T.M. ise “küfürlü konuşarak askeri hizmete engel davranışta bulundukları” gerekçeyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna (YDK) sevk edilmişler ve disiplin yargılaması neticesinde Cumhuriyete sadakat göstermediği kabul edilen 3 teğmen ile bu teğmenlerle küfürlü olarak tartışarak hizmete engel oldukları kabul edilen 4 teğmen TSK’dan ayırma cezasıyla (idari yargı yolu açık şeklinde) cezalandırıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O komutan dedi ki: Asker siyasallaştı 24 Temmuz 2024 | 2.611 Okunma CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı 23 Temmuz 2024 | 1.696 Okunma Mehmet Dişli’yi kim/ler korudu?“ 17 Temmuz 2024 | 1.929 Okunma Karanlıktan gelen albay şimdi general! 16 Temmuz 2024 | 3.367 Okunma İlk kez okuyacaksınız! 15 Temmuz 2024 | 1.499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar