Özgür Özel nasıl ikna oldu?

CHP'de Lütfü Savaş krizi şimdilik sona erdi. Lütfü Savaş Ankara'yı mesken tuttu, en sonunda Özgür Özel'le görüştü ve adaylığını tekrar ele geçirdi. Peki Özgür Özel nasıl ikna oldu? Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin Özel'in nasıl ikna olduğuna ilişkin ayrıntılı bilgiler veriyor Sözcü gazetesindeki 21 Şubat 2024 tarihli yazısında.

CHP lideri Özgür Özel, Hatay’da Lütfü Savaş’ın neden tercih edildiğini şu cümlelerle açıklamıştı: “Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık. Dört kez ölçtük. CHP’nin gösterebileceği, en çok oy alan aday o. (12 Ocak 2024/SÖZCÜ/İsmail Saymaz)”

Yaklaşık bir ay sonra...

6 Şubat depreminin yıldönümünde, Hatay’da, Lütfü Savaş protesto edildi.

7 Şubat’ta CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Meclis’te konuştu:

“O yüzden partinin yetkili kurulları, bu konuyu enine boyuna değerlendirip belki hemen iki, üç gün içerisinde kapsamlı bir anket yapıp bir karar verecektir. Genel başkanımız da dün sahadaydı, insanları dinledi, tüm eleştirileri not aldı. Partinin yetkili kurulları doğru, yerinde bir karar verecektir.”

19 Şubat’ta da Özgür Özel, Now Tv’de katıldığı canlı yayında, soruları yanıtladı: “Hatay’da yaşananları çok dikkatli analiz ediyoruz. Bazı yerde bir, bazı yerde iki anket yaptık, Hatay’da beş anket yaptık. ‘Çok anket yaptık, Lütfü Savaş’ı aşan bir alternatif geliştiremedik’ dedim. Adana ve Mersin adaylarını belirlerken, Hatay’ı atamamak zafiyet yaratacaktı, atadık. Ölçmelere devam ettik, Hatay’a gittiğimde ‘Vatandaşın sesini duyduk’ dedim. ‘Yeni anketler yapacağız’ dedim. Son ana kadar en doğru adayı belirlemek için anket yaptık. Cumartesi günü gece anket geldi. Lütfü Bey’i aradık, ulaşamadık. Dün sabah görüşemedik. Bugün birazdan Sayın Lütfü Savaş ile konuşacağım, elimdeki anketi Lütfü Bey ile paylaşacağım.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar