Metan gazı yükseliyor! 3 vardiya yapılamıyor! İş güvenliği tehlikede!

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Sayıştay’ın 2019 Amasra raporunun gerçeği yansıtmadığını savundu ve rapor üzerinden yapılan haberlerin “dezenformasyon içerdiğini” ileri...

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Sayıştay’ın 2019 Amasra raporunun gerçeği yansıtmadığını savundu ve rapor üzerinden yapılan haberlerin “dezenformasyon içerdiğini” ileri sürdü. TTK, “Kurumumuzdaki tüm müesseselerimizde maden iş sağlığı ve güvenliği kurallarına sıkı sıkıya riayet edilerek üretim yapılmaktadır” açıklaması yaptı.

Ancak… Amasra’da 41 işçinin hayatına kaybetmesine yol açan maden patlamasında Sayıştay’ın bir raporu daha ortaya çıktı. “Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra TİM 2020 yılı Raporu”nda da 2019’dakine benzer bulgular ve uyarıların yer alması dikkat çekti. (Rapor, Ekim 2021’de Meclis’e sunuldu.)

Örneğin…

“Müessesede son yıllarda üretimi olumsuz etkileyen, belirgin bir şekilde düşmesine neden olan başlıca etkenler arasında” başlıklı bölüme bakalım:

Emeklilikler nedeniyle işçi sayısında görülen azalma, bu azalmayı dengeleyecek düzeyde toplu işçi alımına izin verilmemesi, üretime yardımcı sanatlardaki işçi açığının zorunlu olarak geçici/daimi sanat değişiklikleri ile pano ayak üretim işçilerinden giderilmesi.

– Ayaklara yeterli sayıda işçi tertip edilememesi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.100 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.160 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar