McDonald’s ilanı Starbucks’ın sahibi

At izi, it izine karıştı.Tam da bugünler için söylenmiş bir deyim.İsrail’in Gazze’yi bombalamaya başladığı günden bu yana (7 Ekim) medyada “algı” savaşları aldı başını...

At izi, it izine karıştı.

Tam da bugünler için söylenmiş bir deyim.

İsrail’in Gazze’yi bombalamaya başladığı günden bu yana (7 Ekim) medyada “algı” savaşları aldı başını yürüdü. Bu savaşın bir de “İsrail ürünleri” üzerinden yapılanı vardı!

Örneğin…

28 Ekim 2023. Mersin Mezitli’de bir kişi McDonald’s şubesine “Ya Allah Bismillah, Allah-u Ekber” diyerek saldırdı. Önce şubenin camlarını kıran şahıs daha sonra içeriye molotof attı. Atılan molotof nedeniyle şubede yangın çıktı. İsrail’in Filistin’e saldırısını protesto etmek için olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen şahıs polis tarafından gözaltına alınırken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Neden böyle bir “eylem” yaşandı? İsrail’de faaliyet gösteren McDonald’s İsrail işletmesi, İsrail ordusuna hamburger dağıtmış ve bu durum medyada yer almıştı. Özellikle iktidara yakın medya, “Bebek katillerine McDonald’s yemek dağıttı” haberlerine yer vermişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar