‘Mandacı’ ekonomist

AKP’nin parti programında ‘EKONOMİ’ başlıklı bölümde yer alan ifadeyle başlayalım: “… Üretimin motoru olan özel girişimciler, siyasi ve ekonomik istikrarın bulunduğu; ilkelerin belirli...

AKP’nin parti programında ‘EKONOMİ’ başlıklı bölümde yer alan ifadeyle başlayalım: “… Üretimin motoru olan özel girişimciler, siyasi ve ekonomik istikrarın bulunduğu; ilkelerin belirli, güvenilir ve şeffaf olduğu; sözleşmelerin yaptırım gücünün yüksek olduğu; enflasyon, döviz kuru ve faiz oranları dahil tüm makro ekonomik göstergelerin öngörülebildiği ve ekonomik hesap yapmayı mümkün kılan bir ekonomik ortamda yatırım yaparlar. Partimiz bu ortamı oluşturmaya kararlıdır. Oluşan güven ortamı, toplumumuzda zaten var olan girişimci gücü harekete geçirecek yabancı sermayenin ülkemize girişini hızlandıracak ve böylece üretim artışı sağlayacaktır…”

Erdoğan ve arkadaşları 2001’de yola çıkarken, ‘enflasyon, döviz kuru ve faiz oranları dahil tüm makro ekonomik göstergelerin öngörülebildiği ve ekonomik hesap yapmayı mümkün kılan bir ekonomik ortam’ vaat etti.

Peki şu an ekonomide ‘öngürülebilir’ ne var? Ekonomiyi, ‘faiz-kur’ politikası üzerine kuran bir bakış açısı! Ya da slogan düzeyinde, ‘Mandacı ekonomistler’ ve ‘Ekonomik kurtuluş savaşı’ söylemi!

AKP’nin parti programında yer alan vaatlere devam edelim:...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 1.377 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 874 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.622 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.155 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar