Majestelerinin muhalefeti!

Her haberde birlikteydik…O Cumhuriyet Gazetesi’nin ben de Aydınlık’ın genç muhabiri, gitmediğimiz toplantı, eylem haberi yoktu… Açıklama yapan siyasetçinin cümlelerini teybe almayan nadir gazetecilerdendi ve hep not...

Her haberde birlikteydik…

O Cumhuriyet Gazetesi’nin ben de Aydınlık’ın genç muhabiri, gitmediğimiz toplantı, eylem haberi yoktu… Açıklama yapan siyasetçinin cümlelerini teybe almayan nadir gazetecilerdendi ve hep not tutardı! Neden mi? Yanıtı netti: “Yazınca, not tutunca, kafamda haberi şekillendiriyorum.”

1997’de tanıştık, yaklaşık 24 yıl geçti ve hâlâ birlikteyiz.

Fikren de cismen de buluşuruz!

Kimden mi bahsediyorum?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Barış Doster… Yeni kitabını bir çırpıda okudum! 168 sayfalık kitaba sığdırdığı tespitlerin yüzde 50’si hayata geçse bambaşka bir Türkiye fotoğrafı ortaya çıkar. Neden mi?

Livaneli'ye yanıt gibi


Regis Debray…

Ünlü Fransız düşünür, devrimci…


Türkiye'de “Devrimde Devrim” kitabıyla (1967) sol içinde büyük tartışmalar yaratan ve Küba-Latin Amerika pratiklerini halkla buluşturan isim! ‘Maceracı' çizgisiyle sık sık eleştirilere de uğradığını da hatırlatalım. 80 yaşında ve ‘gülün gülle tartıldığı' dünya özleminden vazgeçmedi. Barış Doster de yeni kitabı “Milli Mücadele Işığında Türkiye”de Debray'ın şu tespitlerine atıf yapmış:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.074 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.160 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar