Mahir Ünal’dan Pervin Buldan’a

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dedi ki:“Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki ademi merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek, yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan dedi ki:

“Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki ademi merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek, yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz.”

Ne farkı var AKP’li Mahir Ünal’ın “Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” cümlelerinden!

Bu açıklamaları okuyunca 7 yıl öncesine döndüm.

Hatırlayın!

28 Şubat 2015’te, Dolmabahçe’de bir masa kurulmuştu. Masada, dönemin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakan Efkan Ala, AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, HDP’den Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken yer alıyordu. Sırrı Süreyya Önder, 10 maddelik bildiriyi okudu ve “çözüm süreci”nde yeni aşamaya geçildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.057 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.157 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar