“KÖZ” iddianamesinde “terör örgütü” ayrıntısı

Tarih 6 Şubat 2018. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’den kapatılan Turgut Özal Üniversitesi’ne yönelik yürütülen soruşturmada dün sürpriz bir gelişme yaşandı.

Savcılığın talebi üzerine FETÖ içerisinde bir dönem “emniyet imamı” olarak görev yapan Kemalettin Özdemir gözaltına alındı. Soruşturma savcısı tarafından ifadesi alınan Özdemir, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. FETÖ’nün çatı fezlekesinde “şüpheli” iken tanık yapılan Özdemir, daha sonra FETÖ çatı davası ile birçok örgüt soruşturmasında “tanık” olarak dinlenmişti. Ancak söz konusu soruşturmayla Özdemir ilk kez “şüpheli” olarak savcı karşısına çıkarılmış oldu. İddia şuydu: Kemalettin Özdemir’in Emniyet içinde “KÖZ” adıyla bir yapılanma kurdu.

Altı yıl sonra “KÖZ” grubuyla ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, Kemalettin Özdemir hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. İddianamenin, “Ankara Emniyeti içinde yaşananlarla bir bağı var mı yok mu sorusu tartışılırken” benim dikkatimi bazı tespitler dikkat çekti.

İddianameden okuyalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O komutan dedi ki: Asker siyasallaştı 24 Temmuz 2024 | 2.611 Okunma CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı 23 Temmuz 2024 | 1.696 Okunma Mehmet Dişli’yi kim/ler korudu?“ 17 Temmuz 2024 | 1.929 Okunma Karanlıktan gelen albay şimdi general! 16 Temmuz 2024 | 3.367 Okunma İlk kez okuyacaksınız! 15 Temmuz 2024 | 1.499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar