Komutanları tasfiye etmesini istemiş!

Benim dikkatimi 5 Haziran 2006 tarihli mektubuyla çekti. Bugüne kadar “paramiliter yapı”, “kontrgerilla” ve benzeri tartışmaların odağında olan SADAT’ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin...

Benim dikkatimi 5 Haziran 2006 tarihli mektubuyla çekti. Bugüne kadar “paramiliter yapı”, “kontrgerilla” ve benzeri tartışmaların odağında olan SADAT’ın kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi’nin emekliliğine üç ay kalan Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök’e gönderdiği mektup önemli. Neden mi? Çünkü… Daha 2006 yılında “Ergenekon – Balyoz” operasyonları ortada yokken şu cümleleri kurmuş:

“Ülkemizde garip şeyler oluyor. Sap samana karışmış durumda. Milletin refahı ve devletin bekası için güvenli ortamın sağlanması ile görevli Silahlı Kuvvetlerimiz’in mensupları ve emeklileri; huzura, güvene ve istikrara darbe indirmek üzere teşkil edildiği anlaşılan çeteler oluşturuyorlar.”

Adnan Tanrıverdi

SADAT’ın kurucusu olan ve o günlerde Adaleti Savunanlar Derneği’nin (ASDER) başkanı Tanrıverdi, “TSK içinde oluşumlardan haberdar” olduğunu söylüyor ve Hilmi Özkök de “Sen nereden biliyorsun” diye sormuyor.

Devam edelim mektuba:

“… Sayın Genelkurmay Başkanım… Disiplinsizler (TSK’dan) atıldığına göre, çeteleri kuranlar disiplinliler mi oluyor?...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.110 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 877 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.627 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.169 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar