Kılıçdaroğlu’nun yeni yol haritası

AKLIMDA geçen gün gö­rüştüğüm, si­yasetin duayen isimlerinden, Meclis eski Başkanı Cemil Çiçek’in şu cümleleri var:“Her rejimde, her dönemde, her seçimde belirleyici olan ekono­midir....

AKLIMDA geçen gün gö­rüştüğüm, si­yasetin duayen isimlerinden, Meclis eski Başkanı Cemil Çiçek’in şu cümleleri var:

Her rejimde, her dönemde, her seçimde belirleyici olan ekono­midir. Diğer konular ekonominin alt unsur­larıdır. Anayasa çalış­ması yapmak önemli ve değerlidir ama yine de entelektüel çalışmadır.”

Çiçek’le sohbetimin ardından 24 Kasım’a dön­düm. Neden mi?

O gün DEVA lideri Ali Babacan’la yaklaşık üç buçuk saat süren sohbet toplantısı yapmıştım (20’yi aşkın gazeteci vardı). O sohbette Babacan, “Kemal Kılıçdaroğlu neolibera­lizme karşı olduklarını hatta kamulaştırma yapacaklarını söyledi. Siz ise liberal bir çiz­gidesiniz. Nasıl anla­şacaksınız?” soruma şu yanıtı vermişti:

“Bir ay sonra ortak program açıklandığında nerede ve nasıl buluştu­ğumuzu göreceksiniz.” Evet bu önemliydi: Kılıçda­roğlu ile Babacan nerede ve nasıl buluşacaktı? Bunun yanıtını da dünkü yazımda verdim. “CHP liderinin eko­nomisti” dedim ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni “A Takımı”nda (ekonomi) kim­lerin olduğunu yazdım ve bir isme odaklandım: Daron Acemoğlu.

Biraz araştırınca öğren­dim...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.067 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.159 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar