Kılıçdaroğlu’nun korkusu

Son haftaların şablon cümlesi: “Değişmeyen tek şey, değişimin kendisi…” Efesli Heraklitos’un “hayatı anlamaya” çalıştığı felsefe 2023’te de gündemde. Tamam...

Son haftaların şablon cümlesi: “Değişmeyen tek şey, değişimin kendisi…” Efesli Heraklitos’un “hayatı anlamaya” çalıştığı felsefe 2023’te de gündemde. Tamam “değişim” sihirli bir kelime ve felsefenin milattan önce tartıştığı, anlamaya çalıştığı kavram! 29 Mayıs sabahı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medyada yayınladığı videodan sonra CHP’de başlayan tartışmanın temelinde de o sihirli kelime var.

Dün…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, çoğu Taraf Gazetesi’nin eski yazarı olan isimlerin sorularını yanıtladı. Serbestiyet adlı internet sitesinde yayımlanan röportajda Kılıçdaroğlu da “Değişmeyen tek şey, değişimin kendisi; her şey her zaman değişiyor. Haliyle değişime dair bu temel gerçeklik herkes, her şey, her kurum için geçerli. Bu bağlamda CHP’nin yaklaşık 100 yıllık tarihi de büyük değişimlerin tarihidir” dedi.

Soru şuydu:

“CHP’nin değişimi sonucunda ortaya çıkacak olan ‘Yeni CHP’nin sizce eskisine kıyasla ideolojik yaklaşım, ilkeler ve söylem açısından farklılığı ne olacak? Ya da ne olmalı?”

Kılıçdaroğlu’nun bu soruya verdiği cevap şöyle oldu: “Bu değişim tartışmalarını kişiler üzerinden sürdürmek de doğru...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar