İmamoğlu ve Soyer yanlış anlamaları giderdi

Siyasetin gündemi CHP ve “değişim” talebi! Dün, İstanbul’da gözlerden uzak bir görüşme gerçekleşti. Seçimden bir gün sonra, 29 Mayıs’ta “değişim” videosu yayınlayan...

Siyasetin gündemi CHP ve “değişim” talebi! Dün, İstanbul’da gözlerden uzak bir görüşme gerçekleşti. Seçimden bir gün sonra, 29 Mayıs’ta “değişim” videosu yayınlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 22 Haziran’da “değişim” açıklaması yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le görüştü. Görüşme, sabah 10.30’da İmamoğlu’nun ofisinde gerçekleşti ve yaklaşık bir saat sürdü. Kahvelerin içildiği buluşmayla ilgili bir açıklama yapılmadı ancak “değişimin” konuşulduğu konusunda şüphe yok. Bir parantez açalım ve Soyer’in “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” başlıklı açıklamasından şu bölümü hatırlatmak isterim:

“Bir Japon atasözünde söylendiği gibi ‘Zafer değil yenilgi öğretir’. CHP’nin eksikleri ve kusurları olduğundan, bir değişime ihtiyaç duyulduğundan şüphemiz yok. Dünyanın ve ülkenin yaşadığı değişime ayak uydurabilecek dinamizmi ve esnekliği partiye kazandıracak yeni bir örgütlenme anlayışına ihtiyacımız var. (22 Haziran 2023)”

Tabii bu buluşmadan bir “ortaklaşma” çıktığını söylemek için henüz erken. Tunç Soyer görüşmeyle ilgili bana şu bilgileri verdi.

DEĞİŞİMDEN NE ALIYORUZ: “Gayet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.163 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar