İmamın KODLARI

'Tekbir' sesleriyle kim yürüdü?

“… Atatürk bizim börkümüzdür, birliğimizdir, simgemizdir. Ona laf yoktur. Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız? Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir. Vaazları ile milli birliğimizi yaralamaya hiç kimse cüret etmemelidir.”

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, Ayasofya Camii'nde Atatürk'e “Zalim” diyen İmam Mustafa Demirkan'a yönelik kurduğu cümlelerin AKP içinde nasıl bir yansıması olacak göreceğiz. Çünkü… Bu tartışmanın ve “Atatürk'e saldırmanın dayanılmaz hafifliği” içinde yaşayanların iktidar partisi içinde ne diyeceği önemli.

Bir yıl öncesine dönelim… Arşiv ortada!

‘İhanet' kelimesini kim kullandı?


Ayasofya'yı, 10 Temmuz'da, Diyanet İşleri Başkanlığı'na devreden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 1934 yılına ait Mustafa Kemal Atatürk imzalı karar için “Tek parti döneminde alınan bu karar, tarihe ihanet olmanın yanında hukuka da aykırıydı” ifadelerini neden kullandı?

‘Ara dönem' cümlesini kim kurdu?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 11 Temmuz'da, “481 yıldır cami olarak hizmet etmiştir. Bir 86 yıllık ara dönem olmuştur” dedi…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 193 Okunma Özgür Özel nasıl ikna oldu? 21 Şubat 2024 | 3.521 Okunma Seçil Erzan’ın iddia ettiği “ses kaydı” 01 Aralık 2023 | 569 Okunma İşte o kayıp 11 milyon doların belgesi 30 Kasım 2023 | 1.295 Okunma Emre Belözoğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu: Erzan’ın açıklayamadığı kayıp 11 milyon dolar var 29 Kasım 2023 | 943 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar