İktidarın, İsmailağa konusunda sessizliği

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (07.12.2022)''İktidarın, İsmailağa konusunda sessizliği'' başlıklı yazısı.

Biri gözlerini, diğer kulaklarını, öteki de ağzını elleriyle kapamış üç maymun figürü… Japon kökenli bu figürdeki maymunların isimleri, Mizaru, Kikazaru ve Iwazaru, Japonca’da sırasıyla (şeytanı) görmemek, işitmemek ve konuşmamak anlamına geliyor.

Evet…

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen ve bir gün sonra unutulan haberi ve “ürkütücü” sessizliği anlatacağım bugün.

3 Aralık’ta, Timur Soykan, Birgün’deki köşesinde, “Karanlık dünya bir çocuğu yuttu: Tarikat karanlığında henüz 6 yaşında…” başlıklı bir yazı kaleme aldı:

“… İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu. 6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlatıyor. 2012 yılında ise H.K.G.’nin cinsel istismarına yönelik soruşturmayı gizli ellerin örttüğü anlaşılıyor.”

O gün herkes bu yazıyı konuştu ve dört gün geçti üzerinden! Ürkütücü sessizlik dediğim bu! İktidardan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Baba”dan “Çukur”a yeni nesil çete/mafya 05 Aralık 2025 | 274 Okunma Bir suç örgütünün ANATOMİSİ 04 Aralık 2025 | 344 Okunma SDG, Öcalan’ı mı yoksa ABD ve İsrail’i mi dinler? 02 Aralık 2025 | 565 Okunma Yapılan yalan haberleri Halk TV’de konuşmak isterim herkes gerçekleri görsün 01 Aralık 2025 | 1.942 Okunma Mansur Yavaş’tan iki dilekçe iki hamle: Biri itiraz diğeri de suç duyurusu 29 Kasım 2025 | 346 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar