HDP’den “Neden oy kaybettik?” raporu

Özeleştiri…“Nerede yanlış yaptık?” sorusuna verilen yanıt.Siyasette de bir örgütün, teşkilatın, yöneticilerin, çıkan sonuç üzerine kendisini yargılaması. Dün; HDP Seçim ve...

Özeleştiri…

“Nerede yanlış yaptık?” sorusuna verilen yanıt.

Siyasette de bir örgütün, teşkilatın, yöneticilerin, çıkan sonuç üzerine kendisini yargılaması. Dün; HDP Seçim ve Takip Koordinayon Merkezi’nin 14 Mayıs sonrası, Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu ve il eşbaşkanlarıyla yapılan toplantılar sonucunda hazırladığı raporu okudum. HDP’nin 2018 seçimlerinde oy oranı yüzde 11.7’ydi. Yeşil ve Sol Parti (YSP) ise 14 Mayıs’taki seçimlerde oyların yüzde 8.8’ini alabildi.

HDP yöneticileri, seçimlere az bir zaman kala yeni bir partiyle (Yeşil ve Sol) sandığa gitmenin yarattığı dezavantaja vurgu yapıyor:

“… Seçimlere çok az bir zaman kala yeni bir partiyle girmek de büyük bir sıkıntı olarak karşımıza çıktı. Yerellerde ev ev gezip yürütülmesi gereken parti tanıtım ve pusula çalışmalarında yetersiz kalındığı açık şekilde görülüyor. Halkımız parti kapatılmadığı için halen HDP ile seçimlere girdiğimizi düşünmüş ve yeni partiyi yeteri düzeyde tanımadan seçimlere girmek zorunda kalmıştır.”

Bu noktada kaybedilen oyların muhasebesi yapılırken şu noktaya dikkat çekiliyor:  “…...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 193 Okunma Özgür Özel nasıl ikna oldu? 21 Şubat 2024 | 3.521 Okunma Seçil Erzan’ın iddia ettiği “ses kaydı” 01 Aralık 2023 | 569 Okunma İşte o kayıp 11 milyon doların belgesi 30 Kasım 2023 | 1.295 Okunma Emre Belözoğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu: Erzan’ın açıklayamadığı kayıp 11 milyon dolar var 29 Kasım 2023 | 943 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar