‘Gölge Ordu’nun eğitim fotoğrafları

Peter Waren Singer’ın yazdığı ‘Kiralık Ordular-Özel Askeri Şirketler’ isimli kitabını okuyunca kafasında şimşek çakıyor ve “Neden Türkiye’de olmasın?” diye...

Peter Waren Singer’ın yazdığı ‘Kiralık Ordular-Özel Askeri Şirketler’ isimli kitabını okuyunca kafasında şimşek çakıyor ve “Neden Türkiye’de olmasın?” diye düşünüyor.

Sonra anlatıyor:

… Suudi Arabistan’da; VINNELL adlı şirket; stratejik mevkileri kollayarak rejimi koruyan “Suudi Ulusal Muhafızları”na eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyor.

… BDM şirketi; Suudi Arabistan ordusuna ve hava kuvvetlerine lojistik, eğitim, istihbarat, danışmanlık ve operasyon hizmetleri veriyor. Booz-Allen Hamilton şirketi; harp akademilerini eğitiyor yönetiyor.

… SAIÇ Şirketi; donanma ve hava savunmasına destek hizmeti veriyor. O’Gara Şirketi; kraliyet ailesini koruma, yerel güvenlik güçlerine eğitim, kontr-terör ve meskûn mahal eğitimi sağlama hizmeti veriyor.

… ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı kontrolünde hizmet gören 70 özel savunma danışmanlık şirketi varken; bu şirketlerin hizmet verdiği ülkelerin ABD’nin iradesi dışında hareket etmesinin mümkün olamayacağı düşünüldüğünde işin fecaati ortaya çıkıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 874 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.622 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.155 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 195 Okunma Özgür Özel nasıl ikna oldu? 21 Şubat 2024 | 3.531 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar