Fenerbahçe’yi üç haftada ayağa kaldırdım! Çocuklar ağlamasın ve şampiyon olalım

Dün sabah... Kongre sonrası Aziz Yıldırım’ı aradım.

Dedi ki:

“Kızımla, eşimle kahvaltı yaptım birazdan da işimin başına geçeceğim. Ama herkes şunu bilsin: Kongre sürecinde Fenerbahçe’yi üç haftada ayağa kaldırdım. Galatasaray’ın şampiyonluğu unutuldu. Ölü toprağı üzerimizden kalktı, Mourinho’yu kazandırdım. Fenerbahçe’ye yaptığım büyük hizmettir bu. Artık görev yönetimindir. Çocuklar ağlamasın diye şampiyon olmalılar. İleri zamanlarda bazı uyarılarım olacak bunları da anlatacağım.”

Evet... Fenerbahçe’yi 20 yıl yöneten altı yıl sonra yeniden aday olan Yıldırım’ın seçim sonrası ilk sözleri buydu.

Bir arkadaşım “Fenerbahçe’deki seçim, 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha fazla konuşuluyor” demişti kongre öncesi. Haklıydı!

Fenerbahçe’nin Türkiye Cumhuriyeti için önemi ve anlamı hafta sonu yaşanan Aziz Yıldırım-Ali Koç yarışmasında bir kez daha öne çıktı. Son söyleyeceğimi baştan söylemek istiyorum: Kazanan Fenerbahçe oldu, demokrasi oldu.

Ben de bir gazeteci, aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi olarak özellikle Aziz Yıldırım cenahında yaşananlara tanık bir isim olarak izlenimlerimi sizlerle paylaşacağım. Bu arada seçim sonrası Ali Koç’un Aziz Yıldırım’ı seçimi takip ettiği odada ziyaretine de tanıklık ettiğimi aktarayım.

Birincisi; 20 yıl Fenerbahçe’yi yöneten Aziz Yıldırım, altı yıllık Koç yönetimine karşı neden aday oldu? Bu sorunun yanıtı şuydu: “Hiç niyetim yoktu. Keyfim yerindeydi. Ama Fenerbahçe’de bazı sıkıntılar var onları gördüm. Bir şeyler yapmamız lazım. Ne yapacağız? Arkadaşlarıma ‘biriniz aday olun, o şekilde yürüyelim’ dedim. ‘Sen varken aday olmayız’ dediler. O yüzden mecbur kaldım. Çünkü 20 sene başkanlık yaptım. 6 sene lig şampiyonu olduk hem de zor günlerde. 20 sene idare ettik.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O komutan dedi ki: Asker siyasallaştı 24 Temmuz 2024 | 2.611 Okunma CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı 23 Temmuz 2024 | 1.696 Okunma Mehmet Dişli’yi kim/ler korudu?“ 17 Temmuz 2024 | 1.929 Okunma Karanlıktan gelen albay şimdi general! 16 Temmuz 2024 | 3.367 Okunma İlk kez okuyacaksınız! 15 Temmuz 2024 | 1.499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar