Erdoganomics

Tarih 22 Kasım 2021… Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında şu açıklamayı yaptı: “… Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek...

Tarih 22 Kasım 2021… Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında şu açıklamayı yaptı: “… Ülkemizi eskiden hep yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin, kur, faiz fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyoruz. Biz aynı oyunu vesayetle mücadelede gördük. Sabrettik ve başardık. Bu ekonomik kurtuluş savaşından da milletimizi zaferle çıkaracağız…”

Sonrasında da ekonomi kurmayları ve külliye danışmanları sistemi anlatmaya başladı. “Yeni Ekonomik Model” (YEM) özetle şöyleydi: … Faizleri düşürerek kuru yükseltelim… Bu yolla ihracatı artırıp ithalatı yani dışarıdan aldıklarımızı azaltalım… Dışarıya sattığımız mallar sayesinde gelecek dolarlar sayesinde kur kendiliğinden düşer, dolayısıyla enflasyon da düşer.

Peki bu YEM’in temeli ne zaman atıldı? Model konusunda Ankara’da iki ismin ağırlıklı olarak geçtiğini duyuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu’nda yer alan Meltem Taylan Aydın ve Dr. Cemil Ragıp Ertem. Özellikle Ertem’in geçmişte kaleme aldığı yazılara bakınca YEM’in nasıl oluştuğunu anlıyoruz. Nasıl mı?

Örneğin… Cemil Ertem, 12 Mart...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.101 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar