Erdoğan’a uçakta sorulmayan soru

Dün… Cezayir dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Son dakika” olarak verilen açıklamalarda herkesin merak ettiği şuydu: “Almanya...

Dün… Cezayir dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Son dakika” olarak verilen açıklamalarda herkesin merak ettiği şuydu: “Almanya dönüşünde yüzde 50+1’i tartışmaya açan Erdoğan bu konuda gelecek soruya ne diyecek? Çünkü; MHP lideri önceki gün grup toplantısında konuşmuş ve sistemin değişmeyeceğini net bir şekilde ifade etmişti.”

Erdoğan’a uçakta sorulan sorular içerisinde 50+1 yoktu! Ne olmuştu da Türkiye’nin -hem de Erdoğan eliyle başlayan tartışma- en önemli gündem maddesini gazeteciler atlamıştı? Bu konuyu Ankara’yı yakından takip eden isimlere sorduğumda bana 4 Ekim’de kaleme aldığım “Erdoğan, Soylu’yla iki saat görüştü” başlıklı yazımı hatırlattılar.

O gün gündemde İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’nun olduğu bir tartışma vardı ve kamuoyunda suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan üzerinden “Yerlikaya-Soylu kavgası” masaya yatırılmıştı. 4 Ekim’de demiştim ki: “26 Eylül akşamı Cumhurbaşkanı Erdoğan Nahçıvan dönüşü, Süleyman Soylu’yu Ankara’da kabul etti. Soylu’nun talebi üzerine yapılan görüşmenin iki saate yakın sürdüğü belirtildi.

Görüşmeyi önemli kılansa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.069 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.160 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar