“Edirne’deki hesabı İmralı’dakine verecek”

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (13.10.2022)''“Edirne’deki hesabı İmralı’dakine verecek”'' başlıklı yazısı.

12 Ocak’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında ne demişti:

“Edirne’deki, en büyük hesabı İmralı’dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar.”

Edirne’deki, HDP’nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’daki Abdullah Öcalan’dı. Erdoğan’ın “Kendi içlerinde hesaplaşmaları var” cümlesinin ete kemiğe büründüğü ana gelelim!

Somut durumun somut tahlilini yapmak önemli.

Başımızı kuma gömmeden, hakikate ulaşmaya çalışmak, somut tahlil için yeterli. Uzatmadan yazayım: PKK-HDP-Selahattin Demirtaş üçgeninde ciddi kırılmalar yaşanıyor. Medya yoluyla verilen mesajların satır aralarındaki şifreleri çözebiliyorsunuz.

Örneğin…

29 gazeteci Demirtaş'a sorular yöneltti ve HDP'nin eski lideri de cezaevinden yanıtladı. Bu sorular arasında benim dikkatimi en çok çekenlerden biri ise PKK'ya yakınlığıyla bilinen Yeni Yaşam Gazetesi'nden Reyhan Hacıoğlu'nun yönelttiği oldu. Neden mi? Önce soruya bakalım:

“… 6'lı masa denilen Millet ittifakı masasında ısrarla Kürt sorunundan bir kaçış söz konusu. Böylesi bir ittifakın programının toplumda bir karşılığı olur mu seçimde? Ve buna rağmen zaman zaman yaptığınız açıklamalar bir olumlama olarak görülüyor. Hatta bir pazarlık yorumlarına kadar dahi gidiyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?”

Demirtaş'ın yanıtı da çarpıcı:

“… Benim açıklamalarım bir olumlamadan çok teşvik etme ve cesaretlendirme, diyalog kapılarını aralama çabası olarak algılanırsa daha doğru olur ve anlaşılır.

“Pazarlık sorunuz çok açık değil ama kastettiğiniz benim bir pazarlık içinde olabileceğim yorumuysa bunu net olarak herkesin bilmesini isterim ki, cezaevindeyken hem muhalefet hem de iktidar kanadıyla asla bir ‘pazarlığım' olmadı, olmayacak.

“Zaten iktidar kanadıyla doğrudan ya da dolaylı en küçük temasım bile olmadı. Siyasette pazarlık doğaldır, meşrudur ama bunu HDP Genel Merkezi yürütür, ben değil. Bu konuda spekülasyonlara değil bana kulak verilmesini isterim. Ötesi, yanlış ve yanılgılı sonuçlara götürür.”

Soru PKK'dan, yanıt PKK'ya! Hem Kandil'e hem de İmralı'ya. Ne demişti Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 1.155 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 874 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.622 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.155 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar