Cımbızla çekilmiş tek cümle davası

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki “hakaret/ahmak” davasında İstanbul 7. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen “tartışmalı” hapis...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki “hakaret/ahmak” davasında İstanbul 7. Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen “tartışmalı” hapis cezasının gerekçeli kararı yayımlandı. Kararda, İmamoğlu’nun YSK üyelerine karşı hakaret suçunun basın önünde işlediği, yüksek yargı üyelerine rencide edici şekilde hakaret ettiği belirtildi.

Hatırlatmakta fayda var:

Gerekçeli karara göre “davayı ciddiye almayan” İmamoğlu mahkemeye üç ayrı bilimsel mütalaa sundu. Mütalaa sunan hukukçulardan Hasan Sınar’la gerekçeli kararı konuştum. Bir bakıma “gerekçeli kararın anatomosi” de diyebiliriz. Sözü Doç. Sınar’a bırakıyorum:

KARAR ÖNCE AJANSLARA DÜŞTÜ: “İlk olarak usul yönünden, ceza yargılamasında mahkeme gerekçeli kararı yazınca bunu taraflara tebliğ eder; yani sanık ve müdafii ile Cumhuriyet Başsavcılığına ve katılan vekillerine. Oysa İmamoğlu’nun müdafii Avukat Kemal Polat gerekçeli kararın kendilerine tebliğ edilmeden önce ajanslara düştüğüne ve aynı durumun iddianame hazırlandığında da yaşandığına dikkat çekiyor.”

Burada araya giriyorum…...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.100 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.160 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar