CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI E. TÜMAMİRAL YANKI BAĞCIOĞLU: Emekli askerler hakkında ekran yasağı, etki ajanlığı düzenlemesinin önünü açar

Tarih 6 Haziran 2017... Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, 15 Temmuz’dan önce Ahmet Zeki Üçok ile görüştüğünü, TSK içerisindeki en güçlü grubun halen “FETÖ” olduğunu ve koşullar gerçekleşirse darbe olabileceğini söylediğini yazdı.

Ahmet Hakan “FETÖ 15 Haziran’da darbe yapabilir mi?” başlıklı yazısında “15 Haziran’da darbe olabilir” iddiaları ile ilgili yine Ahmet Zeki Üçok’un görüşlerini aldığını aktardı. Üçok, Ahmet Hakan’ın “FETÖ bugün de darbe yapacak potansiyele sahip mi? Beli kırılmadı mı? 15 Haziran’da darbe... Olabilir mi böyle bir şey?” sorularına şu yanıtları vermiş: “Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki en güçlü grup halen FETÖ’dür. Koşullar gerçekleşirse... TSK darbe yapabilir. Darbe için (Cumhurbaşkanı’na suikast) falan gibi gerekçeler ileri sürebilirler. Böyle bir darbede en güçlü, en etkin grup FETÖ olur. Ama darbe yapacak hiçbir grup tarih vermez. Bu adamın uyarılarını 15 Temmuz’dan önce kimse dikkate almamıştı. Bari 15 Haziran’dan önce dikkate alınsın.”

Neden Üçok’la başladım? Çünkü; bu perşembe günü Meclis’te Milli Savunma Komisyonu gündemine gelmesi beklenen 60 maddeden oluşan torba kanun önemli. 60 maddenin ikinci maddesinde deniyor ki: “Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadrolarında görev yaptıktan sonra emekli olanların askerlik mesleğinde elde ettikleri rütbe ve unvanları kullanarak MSB görev sahasına ilişkin açıklama yapmak için MSB’den izin almaları...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O komutan dedi ki: Asker siyasallaştı 24 Temmuz 2024 | 2.611 Okunma CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı 23 Temmuz 2024 | 1.696 Okunma Mehmet Dişli’yi kim/ler korudu?“ 17 Temmuz 2024 | 1.929 Okunma Karanlıktan gelen albay şimdi general! 16 Temmuz 2024 | 3.367 Okunma İlk kez okuyacaksınız! 15 Temmuz 2024 | 1.499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar