CHP arşivlerini açmalı o anketler paylaşılmalı

“... O günkü anketlerde ben önde çıkıyorum, şimdiki anketlerde başkası çıkıyor.

Niye o zaman yapmadınız, söylemediniz? Beraber yola çıktığınız, birlikte mücadele ettiğiniz, kavgayı beraber verdiğiniz, illa sen Cumhurbaşkanı adayı ol diyen arkadaşlar sonra dönüp size tam tersini yaparlarsa ne dersiniz? Bunu vatandaşın takdirine sunayım. Sanki ben zorla cumhurbaşkanı adayı olayım dedim, aklımın ucundan bile geçmiyordu. MYK’da da Parti Meclisi ve Meclis grubunda da sizin mutlaka olmanız lazım denildi, her toplantıda bunlar söylendi. Düne kadar bana aday ol diyen sen değil miydin?”

Önceki akşam CHP’nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu KRT canlı yayınına çıktı ve “anketlerde ben önde çıkıyordum” dedi. Bu doğru mu?

Tarih 20 Eylül 2023... Yazdım ve tekrar gündeme geldi.

Okuyalım:

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski genel başkan yardımcısı Onursal Adıgüzel (Bugün Ataşehir Belediye Başkanı), “Ocakta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” dedi. Adıgüzel şu bilgileri verdi: “Ben de şunu söylemek isterim, MYK üyesiydim. Ocak ayında yapılan anketler Cumhuriyet Halk Partisi arşivlerinde vardır. Keşke bir çıkarsalar da ocak ayında yapılan anketler ile seçim sonuçları arasındaki uyuşmayı bir görsünler. Ama depremden sonra Türkiye başka bir sürece girdi ve bu konular hiç tartışılmaz oldu. Yani aday belirleme süreci de tam tartışılmadı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
O komutan dedi ki: Asker siyasallaştı 24 Temmuz 2024 | 2.611 Okunma CHP’nin birinci çıktığı son anketteki ayrıntı 23 Temmuz 2024 | 1.696 Okunma Mehmet Dişli’yi kim/ler korudu?“ 17 Temmuz 2024 | 1.929 Okunma Karanlıktan gelen albay şimdi general! 16 Temmuz 2024 | 3.367 Okunma İlk kez okuyacaksınız! 15 Temmuz 2024 | 1.499 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar