Camideki “bira kutusu” 5 ayrı videoda ayrı yerde

Tarih 3 Haziran 2013… Gezi Parkı eylemleri sırasında bir grup eylemci, polisten kaçarak Dolmabahçe’deki Bezm-i Âlem Valide Sultan Camisi’ne sığındı. Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı abonelerine...

Tarih 3 Haziran 2013…

Gezi Parkı eylemleri sırasında bir grup eylemci, polisten kaçarak Dolmabahçe’deki Bezm-i Âlem Valide Sultan Camisi’ne sığındı. Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı abonelerine, “Cami’de içki içtiler” başlığıyla haber, fotoğraf ve görüntü geçti.

Ancak… “Camide içki içtiler” haberi yalandı! Bugün tartıştığımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi açıklaması ve “sürtük” üzerinden yedi yıl öncesine döndüm.

Tarih 26 Mart 2015…

Dönemin CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, tanık anlatımları ve haber ajanslarının görüntülerine göre camide içki içilmediğini, protestocular camiden ayrıldıktan sonra bir bira kutusunun camiye getirilip konulduğunu ve birden çok yerde içildiği izlenimi yaratmak için kutunun yerinin değiştirildiğini söyledi. Cihaner şüpheliler hakkında “halkın kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan dava açılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

O suç duyurusunda “içki yalanı” net bir şekilde anlatılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.098 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.160 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar