Başbakan’ın fıtratında zenginleşmek, madencinin fıtratında can vermek var

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (20.10.2022)''Başbakan’ın fıtratında zenginleşmek, madencinin fıtratında can vermek var'' başlıklı yazısı.

Tarihe not düşmekte fayda var çünkü söz uçar yazı kalır.

“… Başbakan Erdoğan’ın yaşanan maden faciasıyla ilgili; ‘bunlar olağan şeylerdir, bunun yapısında, fıtratında bunlar var, hiç kaza olmayacak diye bir şey madenlerde yok’ demesi acımasız ve kalpsiz bir şahsiyetin zırvasıdır.

“… Başbakan benzer ifadeleri, 17 Mayıs 2010’da, Zonguldak’taki Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü’ne bağlı bir maden ocağında kaybettiğimiz 30 kardeşimizin arkasından da söylemişti.

“… Bu nasıl bir fıtrattır ki, sürekli olarak madencilerimizi bulmaktadır?

“… Bu nasıl bir olağan şeydir ki, sadece emeğiyle geçinen vatan evlatlarını vurmaktadır?

“… Başbakan’ın fıtratında hortumlayarak zenginleşmek; Somalı madencinin fıtratında toprak altında can vermek vardır.

“… Başbakan'ın fıtratında koruma ordusuyla gezmek, önüne gelene tokat atmak, suçsuz günahsız vatandaşlarımıza galiz küfürler savurmak; Somalı madencinin fıtratında kömürden rızkını çıkarırken zehirlenmek vardır.

“… Başbakan'ın fıtratında aşağılık müşavirlerinin yerde kıvranan insanlara tekme vurması…

“… Somalı madencinin fıtratında ödenmeyen banka borçları ve hayat pahalılığı altında ezilmek vardır.

“… Başbakan'ın fıtratında milyarlarca lirayı götürmek; Somalı ve Zonguldaklı kardeşlerimizin fıtratında madene gömülmek vardır.

“… Bu nasıl bir fıtrattır? Bu nasıl bir talihtir? Bu nasıl bir düzendir?

“… Açıkça söylüyorum; Başbakan'ın fıtrat dediğine, gelişmiş ülkeler cinayet demektedir. Tedbir olmadan tevekkülün yararı olmayacaktır. İşte Başbakan'ın anlamadığı da budur.”

Bir emniyetçi dostum “İn maden ocağına, derine in” dedi. Ben de arşive indim! MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, 20 Mayıs 2014'te düzenlediği grup toplantısının önemli bir bölümünü Soma'ya ayırdığını gördüm.

301 madenciyi milletin vicdanına emanet eden Bahçeli'nin ekonomi-politik tespitlerinin bugün de geçerli olduğunu düşünenlerdenim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.164 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar