Bakan Soylu ve iktidar medyasının işi çok zor

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (16.11.2022)''Bakan Soylu ve iktidar medyasının işi çok zor'' başlıklı yazısı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tüm öfkesiyle basının karşısına geçti ve şu cümleleri kurdu: “… Biz, bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık. Tekrar altını çizerek ifade ediyorum: Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz.”

İstiklal’de yapılan bu açıklamanın ardından televizyonlar, ajanslar “son dakika” geçti ve “Anti-emperyalist” AKP’nin bakanının “Taziye dilemesini kabul etmiyoruz” cümlesini başlığa çıkardı. Günlerden 14 Kasım’dı ve PKK-YPG terör örgütünün hain saldırısının ardından 6 canımızı toprağa veriyorduk! O akşam tüm televizyon kanallarında da Soylu’nun bu söylemi üzerinden, Amerika’nın terörü nasıl desteklediği anlatıldı… Kobani’den Afrin’e, Afrin’den İstanbul’a “terör yolculuğu” haritalar üzerinden Türk halkıyla paylaşıldı. İçeride “anti-Amerikandık” ve rahatlamıştık.

İdeoloji yıllarca “Atlantik çıkarlarıyla” birleşince günü kurtaran söylerimin altının boş olduğu hemen ortaya çıktı.

Nasıl mı?

Dün… Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bir açıklama paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 872 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.622 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.155 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 195 Okunma Özgür Özel nasıl ikna oldu? 21 Şubat 2024 | 3.531 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar