Bahçeli’den “Cumhur”a satır arası mesajlar...

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (14.04.2022)''Bahçeli’den “Cumhur”a satır arası mesajlar...'' başlıklı yazısı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 22 Mart'ta, Hürriyet'e şu açıklamayı yaptı: “(Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş)… Yargılama sürerken konuşmayı yargıyı etkilememek için doğru bulmam. Ancak hep şuna inandım. Yargı mensupları gerekmedikçe iş yapmaz, gerekmeyen kararları vermez. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) yargılamasını kabul etmiştir. Bunun gereklerini karşılayacak bir formülasyon bulunmalıdır.”

23 Mart'ta köşemde şu soruya yanıt aradım:

“Bahçeli, Hayati Yazıcı için açıklama yapar mı?” Çünkü…

MHP lideri Devlet Bahçeli, 6 Şubat'ta net konuşmuştu:


“… Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi 2 Şubat 2022 tarihinde toplanmış, Kavala'nın serbest bırakılmasını dayatan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının uygulanmaması nedeniyle Türkiye aleyhine ihlal süreci başlatmıştır. Asıl bu sözde karar Türkiye'nin egemenlik haklarını ihlal etmektir. Aslen bu sözde karar Türkiye'nin hukuk gücüne ve demokrasi güvenliğine suikasttır.”

Ve önceki gün grup toplantısında Bahçeli, Millet İttifakı'nı eleştirirken aslında Hayati Yazıcı ve AKP içinde kendilerini “liberal-muhafazakar” tanımlayan isimlere yanıt verdi: “Terörist Demirtaş ile Sorosçu Kavala'nın mahkeme kararları için şaibeli diyenler zillettedir.” (12 Nisan 2022/TBMM Grup Toplantısı)

Bitmedi…

Liberal-muhafazakar kanat…
Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında yaptığı açıklamanın satır aralarındaki ince mesajlar “Cumhur İttifakı”naydı.

Nasıl mı?

Örneğin… “Önümüzde Türk milleti ve onunla anlam taşıyan Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı için zorlu bir dönem vardır” tespitini yapan Bahçeli şu uyarılarda bulundu ittifakına:

“… Bu nedenle: Cılız bir ideolojik destekle, olan biteni hariçten seyretmenin… Anıları kafi görerek geleceğin analizini yapmadan mevcutla meşgul olmanın… Her söylenene inanarak, hiçbir katkı sağlamadan eleştiri üzerine eleştiri yapmanın...Yalnızca heyecandan ibaret bir destek ile sağduyudan uzak macera arayışının…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar