Ayhan Bilgen'in tahliyesi ve HDP

Beş gün öncesine dönelim… Katıldığı canlı yayında, 2023 yılındaki seçimlere ve partilerine açılan kapatma davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP'li Garo Paylan net konuştu !

Önceki gün…

Bu kadar ‘kirlilik’ içinde önemli bir gelişme yaşandı…

6-8 Ekim Kobani olayları davası kapsamında 2 Ekim 2020’de tutuklanan HDP’li eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in tahliyesine karar verildi. Tahliyesinin ardından telefonla konuştum. ‘Geçmiş olsun’un ardından önümüzdeki günlerde görüşmek üzere sözleştik… Bilgen’le cezaevindeyken ilk röportajı yapmıştım. 27 Ocak’ta şu tespitleri yapmıştı:

“… Türkiye sorunlarını dış baskılarla değil, iç dinamik ve dengelerle çözmesi her zamankinden daha zorunlu hale geldiği bir döneme giriyoruz. Soğuk Savaş döneminin konjonktürel ve pragmatik özgürlük söylemi yerine Anadolu hafızasındaki dayanışmacı eşitlik anlayışı ile yeni bir paradigma geliştirmemiz gerekiyor. Bunun fikri çerçevesine toplumsal zeminlerde tartışarak Türkiye’nin ihtiyaç ve yol haritasını birlikte geliştireceğiz. Bunu bir platforma ya da hareket mi yoksa bir partiye mi dönüşmesi gerektiği toplumsal karşılığı ile şekillenecektir. Suriye’de yaşanacak muhtemel gelişmelerin Türkiye’de yaşayan Kürtleri de Türkleri de rehin almasına izin vermemeliyiz…”

....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 193 Okunma Özgür Özel nasıl ikna oldu? 21 Şubat 2024 | 3.521 Okunma Seçil Erzan’ın iddia ettiği “ses kaydı” 01 Aralık 2023 | 569 Okunma İşte o kayıp 11 milyon doların belgesi 30 Kasım 2023 | 1.295 Okunma Emre Belözoğlu'nun avukatı Şekip Mosturoğlu: Erzan’ın açıklayamadığı kayıp 11 milyon dolar var 29 Kasım 2023 | 945 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar