Atatürkçüyüm! Para kazanmak için eğitim verdim! Profesyonelim

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (20.01.2022)''Atatürkçüyüm! Para kazanmak için eğitim verdim! Profesyonelim'' başlıklı yazısı.

İki gazeteci arkadaşım Ersin Eroğlu ve Caner Taşpıanr’ın birlikte kaleme aldığı “Gölge Ordu/SADAT’ın Sır Perdesi Aralanıyor” kitabını geçen salı günü köşemde yazdım ve telefonlarım durmadı! Neden mi? Çünkü… Kitapta ismi geçen SADAT eğitmeni Sualtı Taarruz Komandosu (SAT) emekli binbaşı Önder Akgün’ün kamplarda çekilmiş fotoğrafları (yurtdışında verilen eğitim) ilk kez yayımlandı! Bunun üzerine SADAT kurucularından Ersan Ergür aradı ve konuştuk, o çevreyi tanıyan gazeteciler mesajlar attı ve Akgün’ü tanıyan subaylar yeni bilgiler verdi. Kitabın öznelerinden SAT komandosu Önder Akgün’le de dün konuştum. Sonuçta cevap hakkı önemli… Soru ve cevapları okuyunca kararı siz vereceksiniz.

İKİ AY ÖNCE DE LİBYA’DAYDIM

İki arkadaşımızın yazdığı kitap var, sizin fotoğraflarınız yayımlandı. Sizi tanımak istedim. SADAT olayı nedir? O fotoğrafların hikayesi önemli. Açık bir şekilde konuşalım.

Açık bir şekilde ben de cevap vereceğim. Bir kere beni internetten tanıyorsunuzdur ama tam olarak ne iş yaptığımı anlatayım: Özel Kuvvetler eğitimi veren emekli bir SAT subayıyım. Eski bir askerin oğluyum.

Babam da astsubay. Ailemiz, çizgimiz belli. Sonuna kadar Atatürkçü olan, Cumhuriyet taraftarı insanlarız. Ben profesyonel olarak çalışıyorum. İki ay önce de Libya'da eğitim verdim. Libya Deniz Kuvvetleri'nin SAT birimlerine eğitim verdim. O zaman başka bir akademide ve bizim gibi düşünen, pırıl pırıl bir kadrosu olan şirket adına eğitim verdim. Ben emekli binbaşı rütbesinde çalıştığım için çok da fazla bir para kazanmıyorum. İki çocuğum var ve gelen teklifleri değerlendiriyorum.

BAŞKA BİR AKADEMİ İÇİN

Libya'da başka bir grup adına yani SADAT değil…

Evet… Başka bir akademide, benim çizgimde olan, Atatürkçü bir grup adına Libya'da eğitim verdim. Onlar işi verdiler. Benim bu işi iyi yaptığımı da biliyorlar. Biz de alnımızın akıyla eğitimi verdik.

EĞİTİMLERDE SİLAH YOK

Peki SADAT'a gelelim.

Konu ettiğiniz fotoğrafları sosyal medya hesabımda (Instagram) 2019'da! yayımladım. Saklı gizli bir eylem yapsam, çekincem olsa hesabıma koyar mıydım?

SADAT'ın yurtdışı eğitim fotoğraflarını görmediği için bu fotoğrafların kitapta ve sonrasında köşemde yayımlanması ilgi çekti, merak uyandırdı.

Ama SADAT olarak kullanmadım o fotoğrafları. Elimize silah bile almadık o eğitimlerde. Çeviklik parkuru orası.

‘GÖLGE ORDU' CANIMI ACITTI

Sudan mı Kenya mı eğitim verilen yer?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 1.937 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 875 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.157 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar