Asıl sorun bürokrasi çünkü iktidar, kılcal damarlara kadar girdi

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (31.01.2022)'' Asıl sorun bürokrasi çünkü iktidar, kılcal damarlara kadar girdi'' başlıklı yazısı.

“… Gariptir, ben üç buçuk-dört yaşlarından itibaren yaşamımı hâlâ çok canlı olarak hafızamda saklıyorum. (Zamanı Durduran Saat/Yılmaz Büyükerşen/Nehir Söyleşiler/Cemalettin N. Taşçı/Doğan Kitap)”

1999 yılından bu yana Eskişehir’i yöneten Prof. Yılmaz Büyükerşen bugün 85 yaşında ve anıları da hayalleri de diri! 1937’de doğduğu “Köprübaşı” ya da “Bayatpazarı” semtinde yaşadığı yokluklar üzerinden yeni bir dünya inşa ettiğini üç günlük kısa ziyaretimde gördüm. Tatil arasında kızım ve eşimle birlikte Eskişehir’de gezmedik, görmedik yer bırakmadık dersem yalan olmaz. Aklımdan geçen de “Türkiye Eskişehir olursa nasıl olur?” sorusu oldu.

TÜRKİYE ÜÇ BÜYÜK ŞEHİRDEN İBARET DEĞİL

Eskişehir’e gidip de Prof. Yılmaz Büyükerşen’i görmemek olmazdı hatta röportaj yapmamak da! Büyükerşen’le söyleşi planlaması o kadar kolay olmadı. Çünkü odası dolu, ziyaretleri bitmiyor ve hep halkın arasında. Yanından hiç ayrılmayan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Iraz Bayındır, yaşına rağmen temposu hiç düşmeyen hocayla o yoğunlukta o imkanı sağladı. Büyükerşen röportajın sonunda bir cümle kurdu:...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.058 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.157 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar