ANAYASA-YARGITAY KRİZİNDE...“Aksakal”dan Erdoğan’a itiraz

Anayasa Mahkemesi (AYM) -Yargıtay etrafında yaşanan gelişmeler gündemi zorlamaya devam edecek gibi. İktidar cenahı, “Yeni sivil anayasa şart” argümanını devreye soktu bile. Bu arada Cumhurbaşkanı...

Anayasa Mahkemesi (AYM) -Yargıtay etrafında yaşanan gelişmeler gündemi zorlamaya devam edecek gibi. İktidar cenahı, “Yeni sivil anayasa şart” argümanını devreye soktu bile. Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “iki farklı değerlendirmesi” ve bir ismin Erdoğan’ın açıklamalarından sonra bile değerlendirme yapması da gözlerden kaçmadı.

Nasıl mı?

Anlatalım:

Erdoğan, 9 Kasım’da, Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yargıtay’ın yüksek mahkeme olduğunun inkar edilemeyeceğini söyledi ve “AYM bu noktada maalesef birçok yanlışları da arka arkaya yapar hale geldi. Bu da bizi ciddi manada üzmektedir. Şu an itibarıyla Yargıtay’ın aldığı karar asla bir kenara atılamaz, itilemez” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’den bazı isimlerin AYM’ye destek vermesini eleştirerek, “Eğer partimden bazı arkadaşlar da burada Yargıtay’ı yerip, AYM’ye övgüler düzüyorsa onlar da yanlış yapıyorlar. Bizim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz anlayışıyla hareket etmemiz lazım. Buralarda kalkıp da birilerine şirin görünmenin anlamı yok” dedi.

Aynı Erdoğan 10 Kasım’daysa daha yumuşak bir açıklama yaptı: “Biz tartışmada taraf değil hakem konumundayız....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar