Akşener’in stratejisi ve psikolojik üstünlük

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (22.10.2022)''Akşener’in stratejisi ve psikolojik üstünlük'' başlıklı yazısı.

Ahmet Eşref Fakıbaba’nın AKP’den istifası ve İYİ Parti’ye geçişiyle birlikte Ankara’da seçim maratonu hız kazandı. “Yeni istifalar olur mu olmaz mı” tartışmaları sürerken, iktidar cenahında Fakıbaba için yapılan değerlendirme şöyle: “Kibirli bir tavırda. Zaten ruhen kopmuştu. Zor bir isimdir şimdi Sayın Akşener düşünsün.”

Ancak…

İktidar yetkililerinin unuttuğu, seçimlerin, “psikolojik-moral üstünlüğü” üzerine kurulu olduğu! Ayrıca yerel siyasette yaratılan imajın da önemli olduğunu söyleyelim!

Şimdi kulislere devam edelim…

İYİ Parti lideri Meral Akşener önce Turhan Çömez sonra da Fakıbaba açılımıyla daha çok “sokak siyaseti” yapacağı konusunda işaret vermiş oldu. Siyaseten tecrübeli bir isim, “Akşener, ekonomi politikalarında deneyimli ama halkın içinden gelmeyen akademisyenlerin karşılık bulamadığını, halka dokunan isimlerin karşılık bulduğunu gördü” değerlendirmesi yaptı. Meral Akşener’in son dönemde izlediği politika da sadece Cumhur-Millet İttifakı düzleminde değerlendirilmemeli.

Çünkü; “HDP’ye bakanlık verilebilir” tartışmasında net duruş...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar