Akşener’in “kırgınlığı” çözülürse ittifak olur

Özgür Özel’in CHP liderliğine seçilmesinin ardından siyaset artık CHP içindeki tartışmalara değil 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ve “ittifaklara” odaklandı. Özel’in dün...

Özgür Özel’in CHP liderliğine seçilmesinin ardından siyaset artık CHP içindeki tartışmalara değil 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere ve “ittifaklara” odaklandı. Özel’in dün SÖZCÜ’de İsmail Saymaz’a verdiği röportajda kurduğu şu cümle önümüzdeki yol haritasını da şekillendirecek:

“Meral Hanım ile de görüşeceğiz. Tüm siyasi partilerle görüşeceğiz. Kapılarımız açık, avucumuz açık el sıkmaya hazırız. İlkeli her iki tarafa da kazandıran ittifaka açığız. AKP’ye kazandıracak tutumlardan uzak duracağız.”

Burada kesin kararı olan İYİ Parti’nin tavrı!

CHP kurultayından önce görüştüğüm Akşener’e yakın isimler “Kurultay bizi çok etkilemez” deseler de “sokağın sesine” nasıl kulak tıkayacakları konusunda bir yol haritasına sahip olmadıklarını gördüm. Burada bir yetkili dedi ki: “Müstakil aday fikri Genel İdare Kurulu’nda oylandı ve kabul edildi. Yine bir GİK kararı alınmalı.”

Şimdi bu noktada sizleri biraz geriye götürmek istiyorum. Akşener’in, İmamoğlu ve Yavaş konusundaki “kırgınlığını” ve bu tamir olursa yeniden bir şekillenmenin olabileceği konusunda değerlendirmeleri aktaracağım.

Hatırlayın:...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.104 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.161 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar