Akşener’in iki aşamalı başörtüsü-referandum planı

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin'in bugünkü (15.12.2022)''Akşener’in iki aşamalı başörtüsü-referandum planı'' başlıklı yazısı.

“… Satrançta kurallar bellidir. Herkes o kurallara göre oynar. Ama Rus politikasında belli olan tek kural, kuralların hep Kremlin avantajına değiştiğidir. Düşmanım ile dostumu çok iyi ayırt edebilmem lazım. Siyah-beyaz satranç tahtasında bu kolay ama politikanın gri dünyasında zor. (Hayat Satranca Nasıl Benzer/ Garry Kasparov)”

Kurallar çoğu zaman iktidar lehine değişiyor!

Politikanın “gri” dünyasının altını çizmekte yarar var. Neden mi?

Son günlerin en çok konuşulan gündem maddelerinden biri Cumhur İttifakı’nın getirdiği Anayasa değişikliği teklifi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusunda yasa teklifinin ardından iktidar-Erdoğan’ın karşı hamlesi geldi ve anayasa değişikliği teklifiyle “rest” dedi. Ama bir tekliften de öte siyasetin seyrini değiştirebilecek bir araç haline gelebilir. CHP cenahında, Anayasa’nın 2’nci maddesi üzerinden “bu teklif laikliğe aykırı” fikri hakim. Çünkü… AKP-MHP’nin sunduğu teklif şu hükmü getiriyor:

“Hiçbir kadın dini inancı sebebiyle başını örtmesi ve tercih ettiği kıyafetinden dolayı eğitim-öğretim, çalışma, seçme, seçilme, siyasi faaliyette...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.099 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.160 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar