Akşener gözünü CHP’nin boşalttığı alana dikmiş

“İYİ Parti kendisini ilkesel anlamda milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı çizgiye oturtuyor. ‘Ancak bu durum Altılı Masa sürecinde iyi anlatılamadı’ değerlendirmesi parti içinde hakim...

“İYİ Parti kendisini ilkesel anlamda milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı çizgiye oturtuyor. ‘Ancak bu durum Altılı Masa sürecinde iyi anlatılamadı’ değerlendirmesi parti içinde hakim görüş.”

23 Ağustos’ta bu köşede, “16 Türk devletini simgeleyen çadırlar” başlıklı yazımda 26 Ağustos’un İYİ Parti’nin “rotasının”, “milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı” duruşun kalın kalemlerle çizileceği bir gün olacağını yazdım. Afyonkarahisar’da (26 Ağustos) Meral Akşener’in konuşması bunu doğruladı.

Örneğin…

Akşener’in şu cümlelerine bakalım:

“İktidarın değirmenine su taşıyan, etkisiz siyaseti reddediyoruz! Türkiye; güvenliği, özgürlüğe; kalkınmayı, adalete; Türk milliyetçiliğini de demokratlığa, tercih etmek zorunda değildir! Bizim için tüm bunları içinde barındıran, bir milli siyaset mümkündür!”

İYİ Parti liderinin bu cümlelerinin ardından yaptığı şu tespiti de eklemekte fayda var:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım 24 Nisan 2024 | 2.109 Okunma Akşener’in herkesi azarladığı o toplantı 09 Nisan 2024 | 876 Okunma İYİ Parti’de sekiz kişilik dar toplantı 05 Nisan 2024 | 1.623 Okunma “Sızdırılan” MYK sonrası taşlar yerinden oynayacak 04 Nisan 2024 | 6.164 Okunma Sadece partiler değil iş insanları da ‘yatırım’ için anket yaptırıyor 22 Şubat 2024 | 196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar