Vefasızlık ihanettir!

İçtiği sigaradan son bir nefes daha içine çekip; ‘meredi bırakamıyorum’ diyerek sertçe yere atan ve ayağıyla da üstüne basıp, kızgınca ezen kişiyi gören bir Allah dostu:-Sana, öyle ya da...

İçtiği sigaradan son bir nefes daha içine çekip; ‘meredi bırakamıyorum’ diyerek sertçe yere atan ve ayağıyla da üstüne basıp, kızgınca ezen kişiyi gören bir Allah dostu:
-Sana, öyle ya da böyle hizmet veren bir şeye bu şekilde davranmamalısın. Nankörlük yapıyorsun, ona nazik davran; diye öğüt verir.
Cânı-cânânı bırakın bir yana, eşyayla kurulacak ilişkide ve hatta en kötü hadisede bile vefayı eksene koyabilmek… Böyle anlamışlar dini-diyaneti bizim Anadolu erenleri.
Varlığa, var olan her şeye ve kurduğu her ilişkiye sadakatle bağlanan bir insandan daha asil kim olabilir?
Büyük şair Fuzuli, ‘vefâ’yı “insan ahlakının en soylu temellerinden biri“ olarak görür. “Sözünde durma“, “sevgisinde sadık ve sebatlı olma“ manalarına gelen “vefa“, insanı ve insanlığı ayakta tutar. Buna insanın özüne sadakat da diyebilirsiniz.

BİRE VEFA BİNE VEFADIR

 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 374 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar