Türkiye yol ayrımında!

Önümüzdeki pazar, geleceğimizi oylayacağız. Referandum, ne hükümet meselesi, ne bir kişi meselesi, ne bir parti meselesi, ne de ahiret meselesi!Bu referandum, büyük bir mücadele sonrasında...

Önümüzdeki pazar, geleceğimizi oylayacağız. Referandum, ne hükümet meselesi, ne bir kişi meselesi, ne bir parti meselesi, ne de ahiret meselesi!
Bu referandum, büyük bir mücadele sonrasında bağımsızlığını kazanmış; “egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” anlayışını ağır aksak da olsa ikame etmeye çalışan Türk Milleti'nin, rejimini değiştirip, iradesini, tek adama (padişaha/sultana/halifeye) bırakıp bırakmama meselesi.
Keza, bu referandum; sınırlarımızda nasıl bir plan oluşturuldu, Büyük Ortadoğu Projesi nasıl yürütülecek, ABD-İsrail planları nasıl başarılı olacak; bu zeminde Türkiye kolay lokma haline nasıl getirilir vb. hususlarda projeler yapan küresel güçlerin beklentilerine de bir nevi cevap meselesi.
Bizi, Ortadoğu ülkelerinden ayıran en temel özellik; demokratik, laik bir hukuk devletine sahip olmamız. Referandum maddeleri ise demokratik devlet sistemini, temelden değiştirecek özelliklere sahip.
İki yüz yıldır, Avrupalı olma yolunda mücadele veriyoruz. İçeriden ve dışarıdan önümüze konulan tüm müdahalelere rağmen… Ve yol ayrımındayız; herhangi bir Ortadoğu ülkesi gibi olmak istiyoruz mu diyeceğiz; yoksa iki yüz yıldır yüzümüzü çevirdiğimiz, uygar ve çağdaş ülkeler yolunda yürümeye devam mı, diyeceğiz?
“Ahiretinizi tehlikeye atmayın” cümlesi, tipik Ortadoğululuktur. Zira Ortadoğu topraklarında, ondört asır boyunca, iktidar odakları dini-imanı böyle kullandılar. Bu cümleyi duyar duymaz, bir hukukçu ve aynı zamanda kişisel gelişim uzmanı olan Mümin Sekman'ın “Ortadoğulu Olmak Nedir Bilir misiniz” başlıklı yazısını hatırladım. Gelin her bir tespiti, dünü, bugünü ve yarını dikkate alarak düşünelim:

ORTADOĞULU OLMAK NEDİR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 375 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar