Sözüm gençliğe…

İster inançlı ol, ister inançsız,İster iktidar yanlısı ol, ister muhalefet,İster İslamcı ol, ister Marksist; ideolojik olarak nerede durursan dur.Bir şartla; neyi, neden desteklediğini bil.Ezbere, anandan-babandan ya da...

İster inançlı ol, ister inançsız,
İster iktidar yanlısı ol, ister muhalefet,
İster İslamcı ol, ister Marksist; ideolojik olarak nerede durursan dur.
Bir şartla; neyi, neden desteklediğini bil.
Ezbere, anandan-babandan ya da ondan-bundan duyduklarınla yetinme; aklının, fikrinin, emeğinin kelimeleriyle konuş. Düşünce çilesini çekmemiş insanlardan fayda bekleme.
Karşı çıktığın fikirleri çok iyi bilmelisin ki içinde yer aldığın ve destek verdiğin ideolojinin/siyasal görüşün seni, aileni ve milletini nereye götürebileceğini öngörebilesin.
“Sözün en güzeline uy”… Senden istenilen bu.
En iyiyi en güzeli arıyorsan sorgulamayı ve araştırmayı huy edin.

*  *  *

Bilesin ki, üzerinde yürüdüğün topraklar, ferdi olduğun milletinin yeryüzünde görülmemiş en onurlu ve en saygın mücadelesine tanık.
Nice isimsiz şehitler,
Nice eli kınalı delikanlılar,
Nice senin yaşına erişememiş evlatlar,
Senin için can verdiler; bunu unutma…
Özgürce nefes aldığın ülkene, Mustafa Kemal Atatürk'ün sana bıraktığı emanete sahip çık: “Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.”
Doğduğun, doyduğun ve büyüdüğün bu topraklarda, “dahili ve harici bedhahların (kötülüğünü isteyenler) olacaktır.” Hangi şartlar içinde bulunursan bulun “İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini (şartlarını) düşünmeyeceksin.”

*  *  *

İki bin yıllık bir tarihin var; her milletin geçmişi gibi senin de tarihin iniş ve çıkışlarla dolu. Doğrular kadar yanlışlar, artılar kadar eksiler bulabilirsin; ancak bu senin yüce bir millet olduğunu değiştirmez. Köküne sahip çık; çünkü sen “Kökü mazide olan atisin.”
Yeryüzü durdukça sen olacaksın.
Özgürlüğünün sembolü al bayrağın semalarda dalgalanmalı.
Etnik, mezhepsel vb. her türlü ayrımcılığın karşısında ol.
Sakın oyunlara gelme…
Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin bir evladısın.
Ne kimseyi ez, ne kimseye boyun eğ…
Geldiğin yer hiçbir zaman seni tatmin etmesin; hedefini her daim yüksek tut.
Zekan, azmin senden önde olanlardan eksik değil, yeter ki kendine güven.
Bilginin peşinden koş…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 374 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 256 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 319 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 192 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar