Siz yeryüzü katilleri…

Roger Garaudy, “Yobazlıklar” kitabında:Akıl ve tefekkürden uzak, zamanın ruhunu okuyamamış dinci yobazlığa;Etnik kökenini kutsayan ırkçı yobazlığa;Bilimi putlaştıran ve teknik aklı din yapan...

Roger Garaudy, “Yobazlıklar” kitabında:
Akıl ve tefekkürden uzak, zamanın ruhunu okuyamamış dinci yobazlığa;
Etnik kökenini kutsayan ırkçı yobazlığa;
Bilimi putlaştıran ve teknik aklı din yapan bilimci yobazlığa;
Çıkarlarını her şeyin üstünde tutan kapitalist yobazlığa;
Marks'ın “Bilimsel sosyalizm” anlayışını berhava eden taklitçi yobazlığa;
Tabiat ve insanlara karşı, bilim ve tekniği sayesinde hükümran olan sömürgeci ve ikiyüzlü yobazlığa;
Sözün özü, dışlayıcı, ötekileştirici, diyalogdan uzak, insanlığı sürü haline getirmek isteyen her türlü yobazlığa karşı çıkıyor ve kitabını şu cümleyle bitiriyor:
“İnsanda tam anlamıyla insancıl olan şeyin bilicine varmamıza yardım etmeyen her eğitim, her sanat, her siyaset bizleri dünya çapında bir intihara götürür.”
Nitekim götürdü. İnsanı onursuz yaşamaya mahkûm kılan her türlü düzen ve onların yöneticileri insanca yaşamayı yok ettiler. Bakın doğulu toplumların liderlerine; kurumları, demokrasiyi, özgürlükleri ve en temel insan haklarını ikame etme yerine sadece kendilerini, kendi ikballerini düşündüler. Hiç ölmeyecekmiş gibi saltanatlarına tapındılar. Toplumlarına huzur yüzü göstermediler.
Son yüzyılın Müslüman coğrafyasında; kan, gözyaşı, yoksulluk ve cehaletten başka ne var? Acılı, yorgun ve ümitsiz vatandaşlar ülkelerinden kaçmak istiyorlar; dili diline, dini dinine benzemeyen ülkelere sığınmak istiyorlar.
Neden; kendilerini güvende hissetmek için!
Neden; özgürce nefes almak için!
Neden; çocuklarını istedikleri gibi yetiştirmek için!
Neden; geleceklerini teminat altına almak için…
Bundan daha tabi ne olabilir?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alimin uykusu cahilin ibadetinden daha üstündür! 27 Kasım 2023 | 367 Okunma Bir toplumun DNA testi: ENFLASYON... 20 Kasım 2023 | 254 Okunma Bugün ölen adaletti 13 Kasım 2023 | 316 Okunma Ülkeler ahlaksızlıktan çöker! 06 Kasım 2023 | 187 Okunma Ne mutlu Türk’üm diyene! 30 Ekim 2023 | 189 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar